Companii

La 41 de ani este propriul şef şi face 60.000 de euro din repararea caroseriilor auto

La 41 de ani este propriul şef şi face 60.000 de euro...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

17.08.2013, 16:12 2760
Sebastian Lebedencu, 41 de ani, un inginer auto cu o experienţă de peste 12 ani, a decis în 2011 să meargă pe cont propriu şi a înfiinţat firma Fast Auto Deal, care oferă servicii de reparare a caroseriilor auto fără revopsire cu ajutorul unei tehnici nu­mi­te Paintless Dent Re­pair (PDR). El a aflat despre această tehnică de vopsire de pe internet şi a con­si­derat că este o oportunitate pe care ar putea să o valo­ri­fice mai ales într-o perioadă în care piaţa auto „scârţâie“ şi toată lumea se uită la costuri.
 
„Am învăţat multe şi am considerat că pot face mai mult decât să rămân toată viaţa inginer de service. (...) Aşa că, după dictonul «Mai bine regreţi ce ai făcut decât să regreţi că n-ai încercat», am pus la bătaie econo­miile familiei şi am intrat în joc“, povesteşte antreprenorul.
 
Absolvent al Facultăţii de Transporturi, speciali­za­rea Autovehicule Rutiere, Se­bastian Lebedencu a in­vestit în această afacere circa 40.000 de euro, bani care au fost alocaţi atât trai­nin­gului personalului, cât şi achiziţiei de echi­pa­men­te spe­ciale pentru acest tip de repa­raţii. A im­por­tat echi­pa­mentele din Statele Unite pentru că în Europa preţul acestora este aproa­pe dublu, spune el.
 
„În România, acest tip de reparaţie nu este răs­pân­dit la scara largă în spe­cial din cauza lipsei pers­o­nalului calificat. Trainin­gul este unul scump şi de lungă du­rată şi nu ga­ran­tează că după absolvire cursantul va fi capabil să facă asemenea repa­raţii“, explică proprietarul Fast Auto Deal.
 
 

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.08.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO