Companii

La doar 29 de ani a fondat o afacere bazată pe reguli SEO, iar încasările lunare depăşesc 10.000 de euro

La doar 29 de ani a fondat o afacere bazată pe reguli...

Autor: Ioana Mihai-Andrei

08.08.2015, 09:00 4377

Între 600 şi 700 de rochii vinde în fiecare lună Carmen Dascălu, care a fondat o afacere bazată pe reguli SEO. De la momentul în care o clientă lansează o comandă pe net şi până la livrare trec maximum 48 de ore, iar tânăra antreprenorare se aşteaptă pentru anul în curs la o cifră de afaceri de două ori mai mare decât anul trecut, ajungând la 300.000 de euro. „Am ajuns la nouă angajaţi şi am externalizat o parte din producţie“, spune antreprenoarea despre afacerea fondată în urmă cu câţiva ani, dar care de anul trecut şi-a schimbat strategia şi încasările.

Înainte de a începe efectiv să croiască şi că coasă rochii, a făcut o cercetare de piaţă legată de competiţie, chiar şi magazinele offline, şi a constatat că sunt două categorii de rochii de ocazie: „cele ieftine, până în 300 de lei, care sunt făcute din materiale foarte proaste, şi rochiile de peste 1.000 de lei“. Preţul rochiilor de ocazie, pe care mizează de la jumătatea anului trecut, este de 500 de lei, iar încasările lunare depăşesc acum 10.000 de euro, cu un profit net de 2.500-3.000 de euro.

Carmen Dascălu ştie exact ce are cerere şi îi spune precis designerului ce fel de rochii de ocazie au căutare. De pildă, „pe Google, într-o singură lună, s-au înregistrat 30.000 de căutări pentru «rochie de seară lungă, neagră, cu spatele gol». 

Citiţi articolul integral pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO