Companii

La doi ani de la achiziţie, Kingfisher a finalizat transformarea magazinelor Bricostore în Brico Depot

La doi ani de la achiziţie, Kingfisher a finalizat...

Autor: Marius Oncu

04.09.2015, 00:01 496

Brico Depot Băneasa, cu o suprafaţă de 7.500 metri pătraţi, a rămas deschis pentru clienţii pe toată durata lucrărilor de transformare. Procesul de reamenajare a fost finalizat în 11 săptămâni.

Magazinul este structurat în trei zone principale, respectiv materiale de construcţii, renovarea locuinţei şi amenajări interioare.

"Ne bucurăm că am încheiat procesul de transfomare al tuturor unităţilor, la mai puţin de doi ani de prezenţă pe piaţa din România (...). În continuare, ne propunem să acţionăm cu aceeaşi perseverenţă şi profesionalism pentru a dezvolta în 2016 notorietatea mărcii Brico Depot în România", a declarat directorul general delegat Brico Depot Romania, Patrick Papot, potrivit unui comunicat transmis de companie.

Magazinul din Băneasa se adaugă celor trei unităţi deja operaţionale din Bucureşti.

Tot în această perioadă, Brico Depot lansează aplicatia mobilă gratuită pentru IOS şi Android - "BRICODEPOT".

Kingfisher a anunţat în aprilie 2013 că a preluat de la compania franceză de retail Group Bresson, deţinută de familia Bresson, cele 15 magazine Bricostore din România, cu vânzări de 131 milioane de euro în 2012.

Potrivit datelor publicate ulterior în raportările grupului, Kingfisher a plătit aproximativ 75 milioane euro pentru magazinele Bricostore din România. Grupul a informat, de asemenea, că ia în calcul posibilitatea creşterii afacerii pe termen lung la circa 50 de magazine.

Kingfisher este cel mai mare retailer european de produse pentru amenajarea locuinţelor şi al treilea la nivel mondial, potrivit datelor proprii, şi numără peste 1.134 de magazine în 9 ţări din Europa şi Asia. Principalele sale branduri sunt B&Q, Castorama, Brico Dépôt şi Screwfix.

Alţi retaileri de DiY activi pe piaţa românească sunt Ambient, bauMax, Dedeman, Hornbach, Leroy Merlin, Mr. Bricolage şi Praktiker.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO