Companii

Lafarge ia 450.000 de euro de la UE pentru cursuri de prim ajutor pentru angajaţi

Autor: Adriana Rosoga

09.09.2010, 23:49 60

Grupul francez Lafarge, cel mai mare jucător de pe piaţa localăde ciment va primi fonduri europene de circa 450.000 de euro pentruformarea angajaţilor, după ce a depus şi i-au fost aprobate treiproiecte în cadrul Programului Operaţional Dezvoltarea ResurselorUmane. Cele trei proiecte vor fi derulate prin intermediuldiviziilor Lafarge Ciment, Lafarge Agregate Betoane şi LafargeComnord, care alcătuiesc grupul Lafarge România.

Cea mai mare sumă va reveni diviziei Lafarge Ciment (200.000 deeuro) pentru un proiect care va cuprinde activităţi de evaluare astării de sănatate a angajaţilor şi informare medicală, cursurispecifice de prim ajutor, de stingere a incendiilor, cursuri deformare pentru categoriile de personal care desfăşoară activităţicu risc ridicat, dar şi activităţi de informare-educare-comunicare.Programul se va derula pe o perioadă de un an de zile şi vizeazătoţi angajaţii care îşi desfăşoară activitatea în sediul central dela Bucureşti şi în uzinele de la Medgidia (judeţul Constanţa),Hoghiz (judeţul Braşov) şi Târgu Jiu (judeţul Gorj). O sumăasemănătoare va primi şi divizia Lafarge Agregate Betoane pentruinformarea şi formarea a 340 de angajaţi în prevenirea riscurilorpentru sănătate şi securitate în muncă. În România, Lafarge are1.300 de angajaţi, iar în 2009 a înregistrat o cifră de afaceri de270 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO