Companii

Lanţul american de fast-food Burger King vrea 30 de restaurante la a doua încercare în România

În urmă cu doi ani Atlantic Restaurant Sys­tem, operatorul francizei Burger King în România, intra în insolvenţă

În urmă cu doi ani Atlantic Restaurant Sys­tem, operatorul francizei Burger King în România, intra în insolvenţă

Autor: Cristina Roşca

23.12.2014, 00:07 1384
Lanţul de fast-food Burger King şi-a stabilit ţinta pentru cea de-a doua încercare pe piaţa locală, americanii având în plan să deschidă 30 de restaurante în următorii patru ani, potrivit surselor din piaţă.

„Compania-mamă se va implica direct în dezvoltarea din România şi are în plan investiţii de câteva zeci de milioane de euro pentru deschiderea de drive-uri, de restaurante stradale şi în malluri“, spune o sursă din piaţă. Până la închiderea ediţiei reprezentanţii Burger King nu au comentat informaţiile.  Pentru gigantul din industria fast-food care se bate cu McDonald’s, KFC şi Subway aceasta ar fi a doua încercare pe piaţa locală după ce în urmă cu doi ani compania Atlantic Restaurant Sys­tem, operatorul francizei Burger King în România, intra în insolvenţă şi închidea reţeaua.

După intrarea în insolvenţă a Atlantic Restaurant System şi după inchiderea restaurantelor operate de companie în România a mai rămas totuşi un local sub acest brand, în Aero­portul Otopeni.

Acesta este însă administrat de compania Alpha Rocas care operează mai multe magazine, cafenele şi restaurante din aeroport.

În urmă cu circa două săptămâni grupul american a anunţat că a în­fiinţat compania Burger King SEE ca un joint venture care se va ocupa de ex­pansiunea brandului în Italia, Polo­nia, Grecia şi România. Compa­nia va deţine master-franciza şi va putea oferi subfrancize.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO