Companii

Lanţul Hilton va afilia un hotel din Sighişoara şi o construcţie nouă din Constanţa

Adela Cristea, director de dezvoltare al Hilton pe Europa Centrală şi de Est: România este o piaţă care permite o dezvoltare consistentă, în special pe segmentul hotelurilor de patru şi trei stele.

Adela Cristea, director de dezvoltare al Hilton pe Europa Centrală şi de Est: România este o piaţă care permite o dezvoltare consistentă, în special pe segmentul hotelurilor de patru şi trei stele.

Autor: Mirabela Tiron

14.06.2014, 11:47 1336

Lanţul hotelier Hilton, care a afiliat 12 unităţi hoteliere pe piaţa locală până în prezent, va deschide anul viitor la Sighişoara un Double Tree By Hilton (fostul hotel Cavaler), iar la Constanţa un Hilton Garden Inn de trei stele, brand pus pe o construcţie nouă.

În prezent, hotelul de patru stele Cavaler din Sighişoara, cu o capacitate de 74 de camere, se află în proces de conversie pentru a putea prelua brandul lanţului internaţional. Unitatea este deţinută de firma de telecomunicaţii Teleson, cu afaceri de 4 mil. lei anul trecut, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

Cele două hoteluri din Sighişoara şi Constanţa vor fi deschise anul viitor sub brandurile lanţului.

„România este o piaţă care permite o dezvoltare consistentă, în special pe segmentul hotelurilor focus service (patru şi trei stele), aşa cum sunt brandurile Hilton Garden Inn şi Hampton by Hilton. În ceea ce priveşte poziţionarea acestora, ne interesează oraşele mari şi anumite capitale de judeţ, aşa cum sunt Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Craiova şi Timişoara“, a spus Adela Cristea, director de dezvoltare al lanţului pe Europa Centrală şi de Est.

La finalul anului lanţul va deschide primul hotel la Iaşi (deţinut de firma Inproiect) sub brandul Hampton by Hilton, sub care mai operează un hotel la Cluj.

În prezent, lanţul operează în România cinci hoteluri sub trei dintre brandurile lui (Hampton by Hilton, DoubleTree by Hilton şi Hilton Hotels & Resorts), iar alte 7 hoteluri sunt în diferite stadii de dezvoltare.

Lanţul hotelier Hilton a avut cea mai accelerată dezvoltare pe piaţa locală, afiliind cele mai multe proprietăţi.

„Piaţa dă semne pozitive, în ritmul revenirii economice vizibile la nivelul întregii Europe. După o perioadă în care bugetele destinate investiţiilor au fost aproape blocate, proprietarii şi dezvoltatorii de hoteluri sunt dispuşi din nou să crească businessurile. Într-adevăr, numărul de cereri de afiliere a crescut în ultimele luni faţă de anii anteriori, pe măsură ce dezvoltatorii se gândesc la dezvoltarea afacerilor“.

Hilton are  150 de proiecte hoteliere în curs de dezvoltare în Europa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO