Companii

Lanţul internaţional Hilton intră pe litoralul bulgăresc

19.07.2010, 12:57 26

"Am negociat doi ani afilierea hotelului Helios Spa&Resortla lanţul Hilton. Un corp al hotelului va fi afiliat la DoubleTreeBy Hilton (patru stele), unul la Hilton (cinci stele) iar un corpva rămâne sub brandul Helios Spa&Resort)", a declarat ClaudioSturm, directorul general al hotelului Helios Spa&Resort.Complexul hotelier operează 404 camere, un centru business, douăpiscine exterioare, una interioară, o saună şi un centru defitness.

Proprietarul hotelului, Georgi Velchev a declarat că hoteluloperează la un grad de ocupare de 75% iar în august va ajunge la90%. Circa 2.100 de români s-au cazat de la începutul anului înhotel, dintr-un total de 6.500 de turişti. În 2009, hotelul aprimit 11.863 de turişti, din care 1.715 români, potrivitoficialilor hotelului. Georgi Velchev a spus că în urmă cu cinciani era interesat de preluarea hotelului de cinci stele Rex dinMamaia. "Acum nu aş mai cumpăra hoteluri de pe litoralul românescpentru că nu poţi să investeţi fără să te gândeşti la ce ai decâştigat pe termen lung. Litoralul românesc nu are o strategie dedezvoltare pe termen lung", a spus el, adăugând că ar investi mairepede în hotelurile din Capitală.

"Cele mai multe hoteluri de pe litoralul românesc au ajuns înmâinile unor oameni care nu au investit în dezvoltarea lor şi carenu au strategie pe termen lung", a precizat Velchev, care maideţine pe litoralul bulgăresc şi hotelul Sol Melia GrandHermitage.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO