Companii

Leroy Merlin, noua retea care ataca piata de bricolaj

04.01.2010, 23:12 272

Grupul francez Adeo, unul dintre gigantii retailului european,cu afaceri anuale de peste 9 miliarde de euro, isi construiesteechipa cu care va ataca piata locala de bricolaj prin deschidereaprimului magazin Leroy Merlin din Romania in 2010.

Francezii l-au recrutat pe fostul director de expansiune de laPraktiker, Cristian Petrescu, pentru a coordona dezvoltarearetelei, miza fiind pe termen scurt piata din Capitala.

Petrescu a extins reteaua Praktiker Romania de la zero la 25 delocatii in perioada 2002-2008. In prezent, germanii sunt lideri insegmentul de bricolaj, cu vanzari de circa 300 milioane deeuro.

Managerul roman are o experienta de peste 10 ani in retail si amai lucrat la companii precum Billa si McDonald's, tot peexpansiune.

"Primele magazine Leroy Merlin din Romania vor fi deschise inBucuresti. Obiectivul meu este ca in 2010 sa fie inaugurata primaunitate a retelei la nivel local, fie ca va fi situata in mallulColosseum din Chitila sau intr-o alta locatie", a spusPetrescu.

Subsidiara locala a Leroy Merlin are in prezent circa 30 deangajati si este condusa de un manager francez.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO