Companii

Lidl caută 250 de oameni şi ajunge în topul celor mai mari 50 de angajatori

Lidl caută 250 de oameni şi ajunge în topul celor mai...

Autor: Cristina Rosca

02.04.2015, 08:06 2506
Retailerul german Lidl, prezent oficial pe piaţa locală din 2011 când a preluat reţeaua de magzine Plus, va angaja în acest an circa 250 de oameni, urmând a depăşi pragul de 4.000 de salariaţi. Compania va continua să facă angajări în contextul în care se extinde cu zece noi magazine în 2015, ajungând la 194 de unităţi de tip discount.
 
„Am încheiat anul 2014 cu 184 de magazine şi peste 3.800 de angajaţi care lucrează în reţeaua de magazine, în centrele regionale de distribuţie şi în sediul central. Şi în acest an avem în plan deschiderea de noi magazine, ceea ce atrage după sine crearea a aproximativ 250 de locuri de muncă. Acestui număr i se adaugă poziţiile des­chise în cele trei sedii re­gionale şi în sediul central“, spun reprezentanţii gru­pului german.
 
De la preluarea oficială a Plus Discount în 2011 re­ţea­ua de tip discount nu şi-a depus rezultatele finan­ciare pe site-ul Ministerului de Finanţe. Astfel, ultimele date disponibile sunt cele aferente anului 2011, cand până la jumătatea anului a funcţionat încă reţeaua sub brandul iniţial. La finalul acelui an compania avea circa 2.300 de salariaţi, cu 1.500 mai puţini decât în pre­zent.  De la momentul pre­luării celor 107 maga­zi-ne Plus, Lidl a mai des­chis alte 78 din care unu în acest an, în Bucureşti, pe strada Pre­lungirea Ghencea. Investiţia într-un magazin Lidl este, potrivit informaţiilor ZF, de circa 1 mil. euro, sumă ce nu include pre­ţul terenului, ci doar construcţia magazinului propriu-zis. Ast­fel, de la intrarea pe piaţă germanii au investit peste 100 mil. euro, suma in­cluzând şi costul terenurilor, potrivit datelor ZF. Preţul terenurilor diferă în funcţie de oraş şi de poziţionare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO