Lidl scoate din buzunar peste 10 milioane de euro şi merge spre 200 de magazine

9 ian 2015 Autor: Cristina Rosca

Retailerul german Lidl, prezent pe piaţa locală oficial din 2011 după ce a preluat magazinele Plus, va continua expansiunea în acest an, cu peste zece unităţi noi, reţeaua urmând să se apropie de 200 de unităţi faţă de 183 în prezent.

„Colegii noştri care se ocupă de expansiune acoperă toate zonele ţării, pentru că suntem interesaţi să ne dezvoltăm la nivel naţional în toate regiunile, în egală măsură. Mai mult, pentru acest an avem în plan deschiderea a peste 10 noi magazine în diferite zone de interes din România“, spun reprezentanţii germanilor.

WikiZF: Profilul companiei Lidl,

Investiţia într-un magazin Lidl este potrivit informaţiilor ZF de circa 1 mil. euro, sumă ce nu include preţul terenului, ci doar construcţia magazinului propriu-zis. Astfel, germanii vor scoate din buzunar peste 10 mil. euro pentru expansiune. Lidl a intrat în România prin preluarea reţelei de peste 100 de magazine Plus, iar apoi s-a extins cu magazine construite de la zero.

În contextul expansiunii agresive, vânzările firmei Lidl Discount, care operează magazinele cu acelaşi nume, sunt estimate de ZF la peste 750 mil. euro anul trecut. Germanii nu şi-au depus situaţiile financiare în 2012 şi 2013, datele disponibile pentru 2011 fiind cele ale Plus Discount. Reprezen­tanţii Lidl nu oferă estimări nici pentru acest an, afirmând doar că va fi un an dificil din punct de vedere economic.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 09.01.2015

 
Cuvinte cheie:
Lidl
, magazine
, expansiune
, preluare
, retea
, retailer
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide