Companii

Lista joburilor de manageri la început de an. Companii de head-hunting caută 50 de directori cu salarii de la 2.000 de euro la 10.000 de euro

50 de joburi de manageri scoase la concurs la început de an. Salariile pornesc de la 2.000 de euro şi ajung la 10.000 de euro/lună

50 de joburi de manageri scoase la concurs la început de an. Salariile pornesc de la 2.000 de euro şi ajung la 10.000 de euro/lună

Autor: Adelina Mihai

06.01.2012, 00:09 14123

Cel puţin 50 de poziţii de top şi mid­dle management sunt dis­po­ni­bi­le pe site-urile firmelor de exe­cu­tive search la începutul acestui an, cele mai multe oportunităţi de an­ga­jare fiind în domeniile IT&C sau industrie, po­tri­vit datelor centralizate de ZF pe baza in­for­ma­ţiilor publicate pe site-urile com­pa­niilor de profil.

Salariile oferite pentru astfel de poziţii în­cep de la 2.000 de euro, pentru cei care aplică pen­tru jobul de director de calitate în cadrul unui mare retailer de pe piaţa locală, în timp ce un director general adjunct într-o companie ener­getică poate ajunge la venituri lunare de peste 10.000 de euro pe lună, la care se adaugă bene­ficii precum maşinile de serviciu de lux sau asigurări medicale private pentru toată familia.

După ce în ultimii ani jucătorii de pe piaţa de executive search au fost nevoiţi să-şi mai re­du­că din tarife din nevoia de a atrage clienţi, 2012 pare să fi început în forţă pentru head-hun­te­ri.

"În ultima zi de lucru din anul trecut am primit o ofertă pentru a poziţie mare dintr-o com­panie din domeniul publicităţii, iar în pri­ma zi din 2012 am mai primit două oferte, însă ră­­mâne de văzut dacă acestea se vor concretiza. Cert este că momentan am opt poziţii în lucru", a spus Rudolf Fedorovici, head-hunter în ca­drul firmei Advice Human Resources. Pentru po­­­zi­ţia de director de fabrică în do­meniul pro­duc­ţiei de elemente de infra­struc­tură sau hale in­­dus­triale, de exemplu, candi­daţii trebuie să fie absolvenţi ai unor facultăţi tehnice, să aibă mi­­­nimum 5 ani de exepe­rienţă în pro­ducţie şi în coor­­donarea de echipe şi să aibă cali­tăţi de lider, se arată în descrierea jobului, dis­ponibil pe site-ul firmei de recrutare Total Business Solutions.

În schimb, pentru o poziţie de Solution Architect într-o companie software, candidaţii trebuie să fie absolvenţi ai unor facultăţi cu profil IT sau telecom, să aibă experienţă în tehnologii precum Java (J2SE şi J2EE), Oracle sau Unix şi să vorbească fluent în limba en­gle­ză, potrivit descrierii jobului postate pe site-ul firmei de executive search Stein&Partners.

Ce salarii se oferă şefilor

  • Director general adjunct într-una din diviziile unui mare jucător din energie: peste 11.600 de euro net/lună + beneficii.

  • Regional General Manager (CEE) pentru un producător industrial local, cu o cifră de afaceri de 15 milioane de euro şi cu ambiţii de creştere: 7.600 euro net/lună + beneficii.

  • Expansion manager la o firmă mare de retail: 6.000 - 8.000 de euro net/lună.

  • Regional General Manager (CEE) pentru o firmă de construcţii: 7.000 de euro net/an.

  • Regional Sales (4-5 ţări): 5.000 de euro net/lună.

  • Director comercial într-o firmă mare din domeniul materialelor de construcţii: 3.000 -5.000 euro net/lună plus bonusuri.

  • International Key Account Manager într-o multinaţională: 3.000 - 4.000 de euro net/lună.

  • General Manager pentru o firmă mică din FMCG : 3.000 de euro net plus beneficii şi bonusuri.

  • Senior Android Developer: începe de la 2.000 de euro net/lună şi poate ajunge până la 3.000 de euro net.

  • Director de departament de calitate în domeniul retailului: 2.000 de euro net/lună.



Cum arată recomandarea unui head-hunter pentru o poziţie de General Manager

Profilul companiei: Firmă regională din sectorul industrial, cu aproape 300 de angajaţi, cifră de afaceri de 20 de milioane de euro şi cu ambiţii de triplare a businessului în România.

Salariu: începe de la 5.500 de euro şi poate ajunge până la 8.500 € net/lună.

Primă de instalare: 3 salarii brute lunare.

Bonusul anual: 30% din pachetul salarial brut.

Maşina de firmă: din clasa Audi A6

Asigurare medicală completă (inclusiv pentru membrii familiei)

Asigurare de viaţă cu o sumă asigurată echivalentă cu salariul mediu brut al managerului pe o perioadă de 5 ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO