Companii

Louis Berger a câştigat un contract de 3,3 mil. euro cu Compania de Apă Oradea

Autor: Laurentiu Cotu

22.11.2011, 17:51 703

Compania de Apă Oradea a atribuit un contract în valoare de circa 14 mil. lei (3,3 mil. euro), TVA inclus, asocierii dintre companiile Louis Berger şi Safege, ce prevede servicii de supervizare a lucrărilor din cadrul proiectului ''Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Bihor", finanţat din Fondul de Coeziune. Implemenatrea va fi efectuată pe parcursul a 44 de luni.

Conform contractului de servicii, asocierea dintre Louis Berger şi Safege va asigura asistenţa tehnică pentru supervizarea a 14 contracte de lucrări referitoare la captare, transport, tratarea apei şi apei uzate din judeţul Bihor. Supervizarea va sprijini implementarea şi monitorizarea proiectului ''Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Bihor'', în valoare de circa 83 mil. euro, fără TVA, din care finanţarea nerambursabilă din Fondul de Coeziune este de 63,5 mil. euro.

Contractul a fost semnat în luna aprilie a acestui an, între Ministerul Mediului şi Pădurilor (în calitate de autoritate contractantă) şi Compania de Apă Oradea (în calitate de beneficiar).

Proiectul va fi implementat pe parcursul a 45 luni, în perioada 2011-2014, şi presupune investiţii în extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă potabilă, precum şi în sistemul de colectare a apelor uzate.

Compania Louis Berger, câştigătorul contractului ce prevede servicii de supervizare a lucrărilor din cadrul proiectului ''Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Bihor", este filiala locală a grupul american Louis Berger.

În portofoliul companiei Louis Berger se regăseşte şi un contract de 1,6 mil. euro pentru servicii de consultanţă la realizarea proiectului de modernizare a fostului stadion Lia Manoliu.

Totodată, Louis Berger a consiliat Ministerul Transporturilor pentru realizarea autostrăzii Ploieşti-Braşov, care cuprinde şi tronsonul Comarnic-Braşov, în cadrul unui contract de 4 mil. euro.

Compania Louis Berger este prezentă pe piaţa locală din 2003 şi a obţinut anul trecut o cifră de afaceri de 14,7 mil. lei (3,5 mil. euro), cu un număr mediu de 107 angajaţi, conform sitelui

Ministerului Finanţelor Publice. Louis Berger oferă consultanţă şi asistenţă tehnică pentru toate specializările ingineriei, inclusiv ingineria mediului, precum şi dezvoltarea economică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO