Companii

Louis Vuitton, cele mai mari vânzări/mp: aproape 34.000 euro

26.07.2010, 23:59 154

Compania Louis Vuitton Romania SRL, parte a gigantului francezLVMH, a vândut genţi, încălţăminte şi accesorii de 4,4 mil. euro(18,8 mil. lei) în 2009, în primul an de prezenţă integrală lanivel local, cu 51% mai mult decât cu un an în urmă, potrivitdatelor raportate Registrului Comerţului. Compania este deţinută deLouis Vuitton Malletier SA din Franţa.
Magazinul de 130 de metri pătraţi, deschis la parterul hoteluluiMarriott, surclasează astfel orice butic de fashion de lux dinCapitală în ceea ce priveşte vânzările pe metru pătrat, cu încasărianuale de 33.800 euro/mp. Compania nu a făcut comentarii pemarginea acestui subiect. "Piaţa de lux este mică, are clienţi maipuţin afectaţi de criză, de aceea interesul brandurilor din aceastăcategorie pentru piaţa locală este din ce în ce mai mare, mai alescă şi din partea companiilor locale există deschidere pentruparteneriate", a declarat Monica Barbu, vicepreşedinte al companieide consultanţă imobiliară The Advisers. Grupul francez LVMH are lanivel local afaceri şi în producţia de componente pentru genţi, pecare ulterior le asamblează la Paris.
Cele două fabrici, deţinute la Cisnădie şi Avrig, au avut anultrecut o cifră de afaceri de 13,7 mil. euro (57,7 mil. lei) şi unprofit de 1,5 mil. euro (6,1 mil. lei), cu 617 angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO