Companii

Low-costul EasyJet îşi mută sediul din Marea Britanie într-un stat UE

Low-costul EasyJet îşi mută sediul din Marea Britanie...

Autor: Mihai Draghici

02.07.2016, 12:16 4343

EasyJet a iniţiat procedura de obţinere a Certificatului de operator aerian (AOC) într-un stat membru UE, ca măsură de urgenţă în cazul în care Marea Britanie va pierde dreptul de a efectua zboruri în spaţiul comunitar după ce va părăsi Uniunea Europeană. Obţinerea acestui certificat va permite companiei EasyJet să îşi mute sediul general într-un stat UE.

Compania aeriană low-cost, care în prezent are sediul pe Aeroportul londonez Luton, susţine că cei peste 1.000 de angajaţi din Marea Britanie nu vor fi afectaţi de această schimbare.

Obţinerea Certifcatului de operator aerian într-un stat UE va permite companiei EasyJet să aibă acces nelimitat în Spaţiul aeronautic comun european (ECAA), pentru a putea continua să efectueze zboruri pe continent.

În funcţie de rezultatele negocierilor, fie va fi înfiinţată o filială a EasyJet, fie, cel mai probabil, sediul legal central va fi mutat din Marea Britanie, notează cotidianul The Telegraph.

Există temeri că decizia de ieşire a Marii Britanii din UE va obstrucţiona accesul companiilor britanice în Spaţiul aeronautic comun european, astfel că mai multe companii aeriene încearcă acum să obţină Certificatul de operator aerian într-un stat UE.

Publicaţia The Sunday Telegraph a dezvăluit înaintea referendumului care a avut ca rezultat decizia de ieşire a Marii Britanii din UE că EasyJet, companie condusă de Carolyn McCall, examina posibilitatea mutării sediului ca modalitate de atenuare a impactului Brexitului asupra afacerilor.

Compania aeriană low-cost a confirmat vineri că discuţiile "informale" cu autorităţile aeronautice europene au început înaintea referendumului din 23 iunie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO