Luca Militello, spitalul Monza: „În România medicina merge foarte bine, sistemul de sănătate nu funcţionează“

27 oct 2016 Autor: Georgiana Mihalache

Tehnologia performantă, condiţiile pentru un act medical realizat în siguranţă şi un salariu proporţional cu pregătirea sunt câteva dintre criteriile cerute de medicii români pentru a rămâ­ne în ţară, potrivit lui Luca Militello, directorul spi­talului privat Monza din Capitală, parte a grupului italian Policlinico di Monza, care a avut afaceri de peste 57 de milioane de lei anul trecut.

„Lumea crede că în România nu merge medi­ci­na. Nu este adevărat. În România medicina mer­ge foarte bine, peste standardele europene. Siste­mul de sănătate nu merge. Provocarea noas­tră este să schimbăm sistemul de sănătate prin con­centrarea într-un loc a profesioniştilor pre­zenţi pe piaţă în momentul acesta“, a spus Luca Militello.

Spitalul condus de Luca Militello a încheiat lu­na aceasta un parteneriat cu centrele Ares, de­ţi­nute de mai mulţi medici români, pentru tra­ta­rea pacienţilor cu afecţiuni cardiace, în urma unei investiţii de circa 750.000 de euro (3,3 mil. lei), care a inclus dotarea completă a celei de-a doua săli de angio­grafie, şase cabinete medicale în plus în  am­bu­latoriu şi zece birouri operaţionale.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 27.10.2016

 
Cuvinte cheie:
Luca Militello
, spitalul Monza
, medicina
, pacienti
, operatii
, sanatate
, sistemul de sanatate
, cifra de afaceri
, spitale
, construire
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide