Companii

“Lucram la 70% din capacitate”, spune seful fabricii de izolatori din Turda a grupului american Lapp

02.11.2009, 23:20 128

Conducerea companiei Lapp Insulator din Turda, fosta firmaArgillon Romania, producator de izolatori din portelan de medie siinalta tensiune, a revizuit in scadere estimarile de vanzari pentruacest an, de la 12 mil. euro initial la 9,5 mil. euro inprezent.
"Criza financiara afecteaza in continuare activitatea companieinoastre, astfel ca nu vom putea realiza cifra de afaceri bugetatapentru acest an. Nu am disponibilizat angajati, insa nici nu am maifacut noi angajari. Daca in momentul de fata functionam la 70% dincapacitate, credem ca incepand din anul viitor vom putea saproducem la capacitate maxima. Ne bazam pe faptul ca exista semnalepozitive pe pietele europene care ne dau speranta ca de anul viitorcriza va lua sfarsit", a declarat pentru ZF Transilvania SorinNutiu, director general al Lapp Insulator.
Compania a realizat in primul semestru din acest an o cifra deafaceri de aproximativ 4,6 mil. euro, in scadere cu 12% fata deperioada similara de anul trecut. In 2008 compania a inregistrat ocifra de afaceri de 12 mil. euro.
"Cu toate ca ne aflam intr-o perioada de criza, concurenta cea maimare pe piata vine din partea producatorilor chinezi si indieni.Principalii clienti sunt firmele Siemens, ABB, Areva, Bohemia, E.ONsau Lapp Insulators Redwitz", a spus directorul general al LappInsulator.
Anul trecut peste 95% din productia realizata in Romania a fostdestinata exportului, principalele piete fiind Europa de Vest siAmerica de Nord.
Potrivit reprezentantilor Lapp Insulator, fabrica din Turda are oimportanta majora in afacerile grupului, in conditiile in carecelelalte fabrici nu pot produce unele tipuri de izolatori dincauza lipsei de echipamente. Divizia europeana a grupului americanLapp Insulator, compania Lapp Insulator GmbH&Co.KG cu sediul inlocalitatea Wunsiedel din Germania, producator de izolatori dinportelan si compozit pentru liniile de transport al energieielectrice, a achizitionat anul trecut producatorul de izolatori dinportelan de medie si inalta tensiune Argillon Romania, parte agrupului Argillon GmbH din Germania. Alaturi de Argillon Romania,au fost achizitionate si punctele de productie Argillon GmbH dinRedwitz, Germania, si Jedlina Zdroj, Polonia, oficialii companieigermane nedorind sa faca publica valoarea tranzactiei. In acest anfirma din Turda si-a schimbat denumirea in Lapp Insulator SA.Com-pania din Turda are in prezent 417 angajati.
Grupul Lapp Insulator detine sapte fabrici. La Turda se producpeste 100 de tipuri de izolatori de inalta tensiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO