Companii

Lucrarile la Colosseum ar putea incepe in martie

30.10.2008, 15:05 125

Lucrarile de constructie la centrul comercial Colosseum, unul dintre cele mai mari proiecte de acest gen anuntate in Capitala, ar putea incepe in primavara anului viitor, in prima etapa urmand a fi realizat parcul de retail care va cuprinde un hipermarket Carrefour, un magazin Flanco, o unitate a retelei franceze de bricolaj Leroy Merlin si alti retaileri.

Compania germana ECE, care ar fi trebuit sa dezvolte un mall in cadrul proiectului Sema Parc din Bucuresti, a preluat de saptamana aceasta activitatea de inchiriere si administrare a proiectului, care implica o investitie estimata la peste 300 de milioane de euro.
"In lunile februarie-martie ne propunem sa incepem constructia parcului de retail si imediat dupa, probabil in toamna, lucrarile la mall", a declarat pentru ZF Radu Merica, director general al ECE in Romania.
Beneficiarul investitiei este firma Nova Imobiliare, controlata de oameni afaceri britanici, constructia proiectului urmand a fi realizata pe un teren de pe soseaua Chitila din nord-vestul Capitalei.
Potrivit celor mai recente informatii, suprafata parcului de retail va fi de 56.000 de metri patrati, in timp ce mallul va avea o suprafata de 114.000 de metri patrati, peste 350 de magazine, cinematograf, bowling si peste 7.000 de locuri de parcare.
"Pentru deschiderea parcului de retail avem doua scenarii: octombrie-noiembrie 2009 sau primavara anului 2010, in functie de viteza cu care ne vom misca cu ultimele autorizatii", a mai spus directorul ECE.
Compania germana este unul dintre cei mai mari dezvoltatori de centre comerciale din Europa, cu aproape 100 de proiecte in administrare, in special in Europa Centrala si de Est. In Romania insa, compania nu dezvolta deocamdata proiecte proprii, in special din cauza preturilor de pe piata terenurilor si constructiilor.
Colosseum nu este singurul centru comercial anuntat in nord-vestul orasului, tinand cont ca pe terenul fabricii Laromet compania de dezvoltare imobiliara AFI Europe a anuntat ca va realiza mallul AFI Golden Palace, cu o suprafata inchiriabila de circa 33.000 de metri patrati. Pe de alta parte, anul acesta a fost cel mai bun in ceea ce priveste deschiderea de centre comerciale in Bucuresti, tinand cont de inaugurarea Baneasa Shopping City, a galeriilor comerciale din cadrul proiectelor Vitantis si Iris Shopping Center, a mallului Liberty Center, a carui deschidere este programata astazi, si a centrului comercial Fashion House Outlet Center, a carui inaugurare este programata pe 26 noiembrie. In ciuda cresterii semnificative a ofertei, piata Capitalei este departe de a fi saturata, iar dezvoltatorii au anuntat numeroase proiecte de mari dimensiuni care ar putea duce stocul la peste 20 de unitati in urmatorii ani.
Printre cele mai mari proiecte de malluri anuntate in Capitala, cu care Colosseum ar putea intra in urmatorii ani in competitie, se numara AFI Cotroceni Park, ParkLake Plaza, Dambovita Center sau Esplanada.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO