Companii

Luigi Vendrami, DHL Express: Vrem să facem hub-uri în jurul aeroporturilor

 Luigi Vendrami, DHL Express: Vrem să facem hub-uri în...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

24.03.2016, 12:47 981

Luigi Vendrami, Network Operations Manager al DHL Express, spune că businessul din România este unul sănător pentru compania de logistică şi rutieră, compania realizând creşteri de 10-15% anual. 

"DHL este 25 de ani pe piaţa românească. Eu lucrez de 17 ani la DHL. Acum 17 ani sistemul vamal care stă la baza curieratului internaţional uşă la uşă era diferit, nu era niciun fel de informatizare sau automatizare,însă din păcate din punct de vedere al infrastructurii România nu s-a schimbat deloc. Volumul mărfurilor este de 20 de ori mai mare ţnsă. Noi suntem un fel de barometru pentru logistică. Simţim o creştere de 10-15% an de an, deci România est eun business sănătos pentru DHL", a declarat el în cadrul conferinţei ZF Transport &Logistics 2016.
 
"Am avut 15% creşterea volumelor pe internaţional şi 8% în valoare. Creşterea vine din clienţii existenţi care îşi dezvoltă activitatea. Creşterea vine şi din clienţii noi, vine şi din online pentru că este una dintre motoarele logisticii mondiale. În anii trecuţi această facilitatea nu exista".
 

"Vrem să facem hub-uri în jurul aeroporturilor. Anul trecut am inaugurat centrul cargo din Timişoara şi am dublat capacitatea centrului din Cluj. De câţiva ani încercăm să găsim o soluţie pentru o investiţie greenfield la Otopeni. Încă încercăm, am trimis scrisori către Ministerul Transporturilor, către autorităţi. Spaţiu există şi există şi planuri de dezvoltarepentru dezvoltarea segmentului cargo pentru aeroporturi , în schimb nu am găsit încă persoana care să dea aprobările finale. Foarte recent am trimis o scrisoare către primul ministru şi urmează să avem o întâlnire să vedem ce  vom face. Am parcurs până în prezent toţi paşii. După şase ani de încercări nereuşite poate vom obţine un răspuns. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO