Companii

Lukoil Energy & Gas estimează venituri de 17,6 mil. dolari în acest an din vânzarea de energie

Autor: Carol Dan

12.04.2011, 23:31 197

Lukoil Energy & Gas România, divizia de energie a LukoilRomânia, estimează că va avea în acest an venituri de 17,6 milioanedolari din comercializarea energiei electrice pe care o va produceîn centrala amplasată în incinta rafinăriei Petrotel-Ploieşti.

Compania va finaliza în luna iunie investiţia în unitatearespectivă, care va produce în acest an energie electrică şitermică reprezentând 304.000 MWh, respectiv 757.000 gigacalorii,potrivit datelor transmise de companie. Consumul propriu deelectricitate al Lukoil Energy & Gas România se va ridica la60.000 MWh, iar diferenţa de 244.000 MWh va fi comercializată pepiaţă, inclusiv prin intermediul operatorului de profil OPCOM.

"Suntem deja participant pe piaţa pentru ziua următoare (unadintre platformele de tranzacţionare a energiei a OPCOM - n.r.)",potrivit companiei. Grupul petrolier rus Lukoil deţine în România,pe lângă rafinăria de la Ploieşti, o reţea de peste 300 debenzinării.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO