Companii

Lukoil mai pune la bătaie 200 mil. $ în căutarea gazului din Marea Neagră

Lukoil mai pune la bătaie 200 mil. $ în căutarea...

Autor: Roxana Petrescu

02.04.2015, 00:07 666

Lukoil Overseas, divizia internaţională de explorare şi producţie a grupului petrolier rusesc Lukoil, spune că planifică pentru anul acesta forarea a două sonde noi în adâncurile Mării Negre, în perimetrul offshore Trident, unul dintre cele două blocuri pe care grupul le are în concesiune.

Ruşii au cheltuit deja anul trecut 189 de milioane de dolari, de 27 de ori mai mulţi decât în 2013, pentru activităţi de explorare şi producţie în România, zonă considerată promiţătoare de grupul petrolier alături de Irak, regiunea caspică sau Uzbekistan.

Pentru a fora o sondă la mare adâncime offshore sunt necesare fonduri cuprinse între 100 şi 150 de milioane de dolari, potrivit informaţiilor disponibile.

Lupta pentru resursele minerale din Marea Neagră devine din ce în ce mai încinsă mai ales după ce la finalul săptămânii trecute gigantul Carlyle Group, cea mai mare firmă de private equity din lume, cu un portofoliu de active de 194 de miliarde de dolari, a plătit 42,5 milioane de dolari pentru a prelua toate perimetrele offshore pe care le deţineau canadienii de la Sterling.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO