Companii

Lulache, Nuclearelectrica: Opririle neplanificate sunt aferente oricărei industrii productive. La Cernavodă procentul este de 3 ori mai mic faţă de media mondială

Lulache, Nuclearelectrica: Opririle neplanificate sunt...

Autor: Roxana Petrescu

29.10.2013, 17:58 212

Nuclearelectrica, operatorul centralei de la Cernavodă, spune că opririle neplanificate ale reactoarelor sunt evenimente inerente în activitatea curentă a unei centrale nuclearoelectrice şi nu implică niciun risc pentru securitatea nucleară, personal, populaţie şi mediu.

"Opririle neplanificate ale celor două unităţi de ale CNE Cernavodăreprezintă un procent de 3 ori mai mic decât media înregistrată pe plan mondial la centralele nucleare, fiind un factor asumat şi ţinut sub control prin programele de întreţinere şi reparaţii ale centralei", spune Daniela Lulache, directorul general al Nuclearelectrica.

Bilanţul opririlor înregistrate în ultimul an la centrala nucleară a ajuns la 9, după cum arată datele publicate de companie. În acest interval, opririle au avut loc fie la o unitate sau la alta, dar niciodată centrala de la Cernavodă nu a avut ambele reactoare oprite.

Ultima oprire a fost realizată de companie pe data de 27 octombrie, ora 16:20, la Unitatea 1. Cu o zi înainte, Nuclearelectrica abia terminase de reconectat la sistemul energetic naţional Unitatea 2, care fusese oprită pe 21 octombrie.

"Opririle neplanificate sunt aferente oricărei industrii productive, inclusiv celei nucleare şi nu implică niciun risc pentru securitatea nucleară, personal, populaţie şi mediu. Acestea sunt evenimente inerente în activitatea curentă a unei centrale nuclearoelectrice, dar sunt tratate cu maximă responsabilitate prin aplicarea unui set unitar de standarde de calitate şi siguranta", a mai spus Lulache.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO