Companii

Lupta pentru o piaţă de 10 mld. euro. Investiţii de 200 mil. euro în benzinării noi

Nobel Oil ar trebui să des­­chidă prima benzinărie luna aceasta la Iaşi

Nobel Oil ar trebui să des­­chidă prima benzinărie luna aceasta la Iaşi

Autor: Roxana Petrescu

09.11.2015, 00:07 2255

Noii jucători de pe piaţa benzinăriilor au în derulare in­ves­tiţii de peste 200 mil. euro pe o piaţă dominată de patru mari companii, PetromRompetrolLukoil şi MOL.

Ultimul sosit este Nobel Oil, companie care ar trebui să des­­chidă prima benzinărie luna aceasta la Iaşi. În spatele expansiunii brandului este John Long, executivul care a ridicat aproape 250 de benzinării pe plan local după ce a lucrat cu Shell, Rompetrol şi Lukoil.

Efervescenţa din piaţa petrolieră locală vine şi în contextul în care cererea s-a redresat anul acesta, susţinută de preţurile mai mici şi de evoluţia economică, bifând o creştere de 6% în pri­mele şase luni. Dincolo de nou-intraţi, şi la nivelul jucăto­rilor tradiţionali este vizibilă o agitaţie, pornind de la lansarea de noi produse până la schimbarea modelului de operare a ben­zină­ri­ilor, totul pentru a câştiga cât mai mult din pofta regăsită de con­sum a românilor.

Azerii de la SOCAR au intrat şi ei pe piaţa benzinăriilor şi au 32 de staţii în urma unor investiţii de 50 mil. euro iar sârbii de la NIS, în spatele cărora se află gigantul Gazprom, aveau la înce­putul anului 18 staţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO