Companii

Lutz Stache, omul care a vandut la timp: Castig inca multi bani

Lutz Stache, omul care a vandut la timp: Castig inca multi bani

Lutz Stache

11.09.2009, 00:00 1053

Omul de afaceri Lutz Stache, care a vandut anul trecut grupul defirme Simcor Oradea intr-o tranzactie de 53 mil. euro, afirma ca semai pot face afaceri profitabile in Romania in vremuri de criza,cele mai recente investitii fiind preluarea afacerii cu var de laArcelorMittal Galati si a 23% din actiunile distribuitorului demedicamente Remedia.

"Am investit peste 50 milioane de euro pana acum in Romania.Grupul AHG (AHG Industry - n.red.) are destul capital, destui bani.Castig inca bani multi", a spus Lutz Stache, CEO al AHGIndustry.

Germanul are in derulare investitii in constructia unei noicapacitati de productie a varului la Galati, precedenta fiindfoarte veche. Bugetul total alocat preluarii si investitiilorulterioare este de 40 mil. euro.

Finalizarea lucarilor se va face in doi ani, moment la carevanzarile anuale generate vor fi de 35-40 mil. euro. Pana atunci,fabrica va vinde de 6-7 mil. euro anual. Productia urmeaza sa fiede 400.000 de tone de var anual.

Anul acesta, Stache a investit si in achizitia de actiuni aledistribuitorului de medicamente Remedia, cu afaceri de peste 20mil. euro in primele opt luni ale anului.

Remedia are si o retea de 50 de farmacii, iar pana la sfarsitulanului are in vedere lansarea unei farmacii online. Grupul germanAHG Industry, controlat de Stache, are o cifra de afaceri de peste700 mil. euro la nivel regional si afaceri in Turcia, Germania,Polonia, Romania, Irak si China.

Pana acum o luna, Stache era un om de afaceri extrem de discret,dar a intrat in atentia presei tabloide si de sport cand s-a aflatca ar vrea sa cumpere clubul de fotbal Rapid Bucuresti. "Suntdiscutii sa cumpar Rapid. Sunt in negocieri cu dl. Copos si amdecis sa fie deocamdata confidential. Nu pot sa discut acum toatedetaliile", a spus Stache.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO