Müller: Este un moment bun să cumperi o fabrică în România. Sunt mulţi producători mici care se luptă să supravieţuiască

22 iun 2014 Autor: Mădălina Panaete

Tzafrir Granat, managerul care conduce din 2011 operaţiunile grupului german de lactate Müller de pe plan local, spune că acesta este un moment bun pentru a cumpăra o fabrică în România deoarece sunt multe companii din industria lactatelor care se luptă să supravieţuiască.

„Este într-adevăr o oportu­nitate bună în acest moment. Poate că la anul vei cumpăra mai ieftin, dar poate nu se va întâmpla aşa. Am învăţat că atunci când ai o şansă nu trebuie să o ratezi pentru că s-ar putea să nu se întoarcă înapoi. (...) Jumătate de milion de euro în plus sau în minus nu mai contează, trebuie să cumperi“, a declarat Tzafrir Granat, directorul general al Müller Dairy România, o companie cu afaceri de 11,6 mil. euro anul trecut.

Managerul a condus anterior departa­mentul de marketing al aceleiaşi companii, a lucrat în cadrul Tuborg România şi are o experienţă de peste 10 ani în cadrul sub­sidiarei producătorului de băuturi răcoritoare Prigat din Israel.

El afirmă că grupul german se uită tot timpul după companii de vânzare, însă o oportunitate de a cumpăra va fi atunci când va găsi o companie care se pliază pe cerinţele Müller.

Germanii au fost în urmă cu mai mulţi ani interesaţi să achiziţioneze Albalact, afacere controlată de familia Ciurtin, dar planurile nu s-au concretizat. Albalact, afacere care ar putea trece de pragul de 100 mil. euro anul acesta, este singurul producător local mare din industrie care ar mai putea reprezenta un interes pentru grupurile străine.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.06.2014

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com
Cuvinte cheie:
lactate
, muller
, Tzafrir Granat
, fabrica
, producator
, weekend
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide