Companii

Magazinele Cavaliere au intrat in insolventa, sufocate de datorii

Magazinele Cavaliere au intrat in insolventa, sufocate de datorii
28.01.2010, 23:10 261

Compania Romanian Distribution Group, cu afaceri de circa 8,5mil. euro si care detine 20 de magazine sub brandul devestimentatie masculina Cavaliere, a intrat in insolventa lafinalul anului trecut, la presiunile creditorilor carora trebuie sale achite datorii in valoare de aproximativ sase milioane deeuro.

"Deocamdata s-a afisat tabelul preliminar al creantelor, inmartie urmand sa se definitiveze lista finala a creditorilor. Estevorba de datorii de circa 25 mil. lei (6 mil. euro) catre banci, inproportie de 50%, si catre furnizori", a declarat pentru ZF MihaelaMurariu, Manager Associate in cadrul Elva Cont SPRL,administratorul judiciar responsabil cu reorganizarea interna aretelei Cavaliere.

Sophore Investments, compania care avea de recuperat bani dinchiria unor spatii comerciale, a fost primul jucator care asolicitat, in prima parte a lui 2009, deschiderea procedurii deinsolventa a Romanian Distribution Group. Ulterior, chiar dacacreditorul si-a restituit banii, dupa cum afirma reprezentantiicompaniei, alte firme s-au inscris la masa credala, printre acesteanumarandu-se si bancile la care retailerul avea credite pentruextinderea retelei.

"Efectele crizei economice au generat reducerea vanzarilor cuaproximativ 50% in conditiile in care obligatiile contractuale dinchirii, exprimate in euro, au crescut ca urmare a cresteriicursului de schimb valutar", explica Mihaela Murariu cauzele careau condus la intrarea in insolventa a operatoruluiCavaliere. Compania este controlata de Monica si Nicolae ToaderCaluda (care detin 65% din companie) si de italianul Deli PriscoliPirolamo (cu 35% din titluri).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO