Companii

Magazinele din mallul Cotroceni au plătit chirii de 23,7 mil. euro

Magazinele din mallul Cotroceni au plătit chirii de 23,7 mil. euro

Autor: Cristina Cuncea - Mediafax

30.03.2011, 23:37 46

AFI Europe a încasat anul trecut 23,7 milioane de euro dinînchirierea centrului comercial AFI Palace Cotroceni, venituriledin România reprezentând jumătate din totalul obţinut dinproprietăţile deţinute în Europa, potrivit raportului financiar alcompaniei.

Centrul comercial din Bucureşti, cu o suprafaţă închiriabilă de76.000 metri pătraţi, a fost deschis la sfârşitul anului 2009 înurma unei investiţii de peste 300 de milioane de euro. În total,AFI Europe a obţinut venituri din chirii în ţările unde deţineactive imobiliare, respectiv Cehia, Serbia, România şi Bulgaria, de47,5 milioane de euro, faţă de doar 27,2 milioane de euro cu un anînainte.

Portofoliul AFI Europe a fost evaluat la sfârşitul anului trecut lacirca 1,2 miliarde de euro, din care aproape jumătate, respectiv537 milioane de euro, valorează activele deţinute în România.Centrul comercial AFI Palace Cotroceni, singurul proiect finalizatde dezvoltatorul israelian în România, este evaluat la 350 mil.euro. AFI Europe este parte a grupului Africa Israel, activ dinanul 1997 în domeniul dezvoltării şi investiţiilor rezidenţiale şide retail.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO