Companii

Mai este o luna pana la cea mai importanta deschidere de mall din acest an. Ce noutati aduce Sun Plaza?

Mai este o luna pana la cea mai importanta deschidere de mall din acest an. Ce noutati aduce Sun Plaza?
20.01.2010, 23:23 766

Realizat in urma unei investitii de 200 de milioane de eurodemarata inca din 2006, mallul Sun Plaza a intrat pe ultima suta demetri inaintea deschiderii, in conditiile in care compania care seocupa de realizarea centrului comercial isi reconfirma intentia dea deschide centrul comercial luna viitoare.

Aceastava fi cea mai importanta inaugurare de centru comercial programatain acest an, topul celor mai mari malluri din Bucuresti urmand a fimodificat pentru al treilea an consecutiv.

Astfel, dupa ce in 2008 omul de afaceri Gabriel Popoviciu ainaugurat proiectul Baneasa Shopping City din nordul orasului(55.000 mp suprafata inchiriabila), iar in toamna anului trecut afost inaugurat Cotroceni Park (peste 76.000 mp), deschidereaproiectului Sun Plaza va stabili un nou record, proiectul urmand aavea 80.000 mp suprafata inchiriabila.

Vine Cora

"Planul privind lansarea Sun Plaza in februarie este reconfirmatsi ramane in picioare. Data efectiva de lansare va fi anuntatafoarte curand, la momentul adecvat, in concordanta cu strategiacomerciala si cea de comunicare", a precizat pentru ZF MichaelRichard, directorul general al companiei EMCT, dezvoltatorulproiectului.

EMCT dezvolta proiectul pentru compania austriaca SparkassenImmobilien, proprietarul hotelului Novotel din Bucuresti,subsidiara a grupului Erste, proprietarul BCR.

Mallul are un grad de ocupare de peste 90% inca din toamnaanului trecut, cei mai mari chiriasi urmand a fi companiile Cora,BauMax, Mobexpert si Cinema City.

Pe partea de fashion, dezvoltatorii Sun Plaza au semnatcontracte cu companii precum Inditex (cu brandurile Zara, Bershka,Pull and Bear si Stradivarius), New Yorker, GAP, C&A, Orsay,Marks & Spencer sau Deichmann, adunand astfel cea mai mareparte a retailerilor straini mari prezenti pe piata.

2.000 de noi locuri de munca

Unele companii se afla inca in plin proces de recrutare aangajatilor, proiectul urmand sa genereze peste 2.000 de locuri demunca. Doar magazinul Deichmann din Sun Plaza, care va avea osuprafata de 544 de metri patrati, a angajat 12 oameni in ultimaperioada pentru a deservi unitatea. Retailerul german deincaltaminte a ajuns in mai putin de trei ani sa opereze 21 demagazine in Romania, in care lucreaza 220 de oameni.

Printre chiriasi se vor mai numara si retailerul de electronicesi electrocasnice Flanco, cu o unitate Flanco World, Pizza Hut siKFC pe partea de food sau Douglas si Sephora in zonaparfumeriilor.

In total, centrul comercial va avea aproximativ 150 de magazine,ale caror vanzari anuale sunt estimate la 300-400 de milioane deeuro. Pentru a obtine aceste vanzari, dezvoltatorii spera sa atragain medie 40.000 de oameni zilnic in cadrul proiectului, in careretailerii vor avea atat chirie fixa, cat si procent din vanzari,daca acestea trec de un anumit prag.

Sectorul 4: 3 malluri la 300.000 delocuitori

Zona de sud a Capitalei (cartierele Berceni si Rahova - n. red)va deveni, ca urmare a inaugurarii acestui mall, cea mai aglomeratain ceea ce priveste centrele comerciale, cele cinci proiecterealizate avand o suprafatainchiriabila de peste 200.000 de metri patrati inchiriabili.

Cele mai apropiate proiecte din aceasta zona sunt Sun Plaza,Grand Arena si City Mall, cele trei malluri urmand sa-si impartabanii de cumparaturi ai celor peste 300.000 de locuitori aisectorului 4. Lor li se adauga centrele comerciale Liberty Centersi Vitantis aflate insa la o distanta mai mare.

Unul dintre avantajele Sun Plaza este legat de faptul ca mallulva avea acces direct la statia de metrou Piata Sudului, unde sepoate ajunge in zece minute de la Piata Unirii si in 20-25 deminute din capatul opus al orasului - Pipera, Aurel Vlaicu. Mallulva avea si o parcare de 2.000 de locuri, una dintre cele mai mariin cadrul centrelor comerciale.

Inaugurarea proiectului a fost amanata de mai multe ori de-alungul timpului, primul termen anuntat fiind primavara anului 2008.De regula, mallurile sunt deschise inaintea marilor sarbatori -Pasti si Craciun - pentru a putea profita de apetitul mai ridicatpentru consum din aceste perioade.

In luna martie mai este programata deschiderea proiectuluiAtrium Center din Arad, in timp ce in cea de-a doua jumatate aanului mai au anuntata inaugurarea proiectele Gold Plaza din BaiaMare sau Polus Center Constanta.

Sun Plaza pe scurt

Deschidere: Februarie 2010

80.000 mp suprafata inchiriabila

210.000 mp suprafata construita

2.000 de locuri de parcare

2 etaje superioare si 2 in parcarea subterana

Acces: Statia de metrou Piata Sudului prin pasaj direct

Ancore principale: Cora, Baumax, Mobexpert, Flanco, Cinema City,C&A

150 de magazine

1.200 de locuri in food-court

200 mil. euro investitie

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO