Companii

Majorari de capital la Dura

21.11.2005, 18:34 44

Producatorul american de componente auto Dura Automotive Systems a majorat succesiv in lunile august si septembrie capitalul social al filialei romanesti cu peste 700.000 de euro, potrivit datelor Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC).

Compania are in plan o investitie de 7 mil. euro in urmatorii doi ani, dupa ce a finalizat o investitie de 5 mil. euro intr-o fabrica la Timisoara ce ocupa o suprafata de 5.000 de metri patrati.

Oficialii Dura Automotive au afirmat ca pentru acest an afacerile derulate in Romania vor ajunge la 4 milioane de euro, iar valoarea urmeaza sa creasca treptat pana in 2009, cand va depasi 30 mil. euro.

Strategia companiei pe piata romaneasca implica sustinerea expansiunii Renault/Dacia, promovarea intregii game de produse Dura pe piata est-europeana, costuri mici pentru mana de lucru pentru a stabili preturi competitive, transformarea Romaniei intr-un punct de plecare pentru produsele distribuite in Europa de Est.

Dura Automotive Systems este unul dintre cei mai importanti producatori de componente auto (sisteme de control al directiei, elemente de caroserie si sisteme pentru usi). Printre clientii Dura la nivel international se afla producatori auto precum Ford (cu 26% din volumul comenzilor), General Motors (23%) sau DaimlerChrysler (11%). Compania detine 67 de unitati de productie in 14 tari, realizand anul trecut o cifra de afaceri de 2,54 mld. $. In Europa de Est, Dura mai are fabrici in Rusia, Polonia, Ucraina, Slovacia, Cehia, Slovenia, Ungaria si Turcia.

Investitorii internationali din industria de componente auto au fost atrasi in special catre zona de vest a tarii, unde apropierea de Ungaria a insemnat si costuri logistice reduse. marius.anton@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO