ZF 24

Lucrează cu o marjă de 94%. AFI a raportat un profit record la mallul din Cotroceni: 29,1 milioane de euro

Foto: Silviu Matei

Foto: Silviu Matei

Autor: Cristi Moga

20.10.2014, 00:07 6154

Firma Cotroceni Park SA, în portofoliul căreia se află mallul AFI Palace Cotroceni din Bucureşti, unul dintre punctele-cheie de pe harta comercială a Capitalei, a înregistrat anul trecut un profit net de 29,1 milioane de euro, de cinci ori mai mare ca în anul precedent, un câştig record pentru piaţa locală a centrelor comerciale.

Cu acest rezultat, firma Cotroceni Park SA intră în topul celor mai mari 50 de profituri înregistrate anul trecut în economia locală, ierarhie condusă de firma OMV Petrom SA, cu un câştig net de peste 1 miliard de euro în 2013. Profitul raportat de mallul AFI Cotro­ceni este de aproape trei ori mai mare decât cel înregistrat în 2013 de Băneasa Developments (10,3 mil. euro), firmă în portofoliul căreia se află zona comercială a proiectului Băneasa din nordul Capitalei. Marja de profit a mallului a fost de 94%, ţinând cont că cifra de afaceri a avansat cu doar 5%, până la 30,8 milioane de euro, mai reiese din datele de bilanţ depuse de companie pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Mai bine de jumătate din malluri înregistrează în contabilitate pierderi nete în fiecare an, în condiţiile în care majoritatea proiectelor au fost dezvoltate prin credite de la bănci care înghit o mare parte din încasările din chirii.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- ce spune David Hay, CEO al AFI Europe, despre impactul clădirilor de birouri construite în vecinătatea mall-ului

- numărul mediu de vizitatori zilnici în AFI Cotroceni; evoluţia încasărilor chiriaşilor în ultimul an

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO