Companii

Mallul Promenada de 135 mil. euro al austriecilor se deschide în cinci luni: cu ce va încerca să îi atragă pe cei 70.000 de corporatişti din zonă. Galerie FOTO

Autor: Cristi Moga

07.05.2013, 18:09 27880
La intrarea principală în mallul Promenada de pe Calea Floreasca din Bucureşti în stânga va fi o cafenea Starbucks, iar în dreapta o patiserie Paul. Deocamdată, sunt doar pereţii gri, o şapă turnată şi ţevile de la apă. În cinci luni însă proiectul de 135 mil. euro dezvoltat de Raiffeisen Evolution ar trebui să prindă viaţă, iar austriecii mizează pe circa 70.000 de „corporatişti“ care vor lucra în zonă şi care ar putea cumpăra cafeaua, cornurile sau hainele celor 140 de chiriaşi.
 
 
Văzut de sus, mallul Prome­na­da seamănă cu un smart­phone alb, neşlefuit încă, situat la picioarele turnului Sky Tower, cel mai înalt imobil de birouri din ţară.
 
În interior mallul nu are deocamdată aspect de „gadget“, proiectul fiind în pre­zent finalizat în proporţie de 75%, dar 600 de muncitori lucrează 24 de ore din 24, şase zile pe săptămână, pentru a finaliza în a doua jumătate a lunii octombrie singurul mall din Bucureşti construit exclusiv în criză.
 
Deşi terenul de circa trei hectare pentru acest proiect a fost cumpărat încă din perioada 2005-2006, de-abia la începutul lunii februarie 2012, când zăpada încă nu părăsise Capitala, muncitorii firmei Strabag au început să intre serios pe şantier pentru a realiza un proiect din care criza a „tăiat“ un imobil de birouri care ar fi trebuit realizat deasupra mallului.
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO