Companii

Mallurile încep să anunţe unde vor fi deschise magazinele H&M

Mallurile încep să anunţe unde vor fi deschise magazinele H&M
24.06.2010, 19:39 331

Anunţul gigantului suedez H&M că va intra pe piaţaromânească în 2011 a încins piaţa de retail, primul dezvoltatorcare a anunţat un parteneriat cu H&M fiind Băneasa ShoppingCity, mallul din nordul Capitalei, deţinut de omul de afaceriGabriel Popoviciu.

Pe de altă parte, reprezentanţii H&M au declarat astăzipentru ZF că vor deschide primul magazin într-un centru comercialdin vestul Capitalei, cel mai probabil Plaza România.

Reprezentanţii Băneasa Shopping City au anunţat în această searăsemnarea parteneriatului cu gigantul suedez H&M, unul dintrecei mai mari retaileri de îmbrăcăminte la nivel mondial.

Compania H&M a anunţat că va deschide în primăvara anuluiviitor primele magazine în România, după mai mulţi ani de tatonarea pieţei.

Magazinul din Băneasa Shopping City va fi situat pe două etaje,potrivit reprezentanţilor complexului comercial.

"Croaţia şi România vor deveni noi pieţe pentru H&M înprimăvara anului 2011", se arată într-un raport al companieisuedeze, fără a specifica unde vor fi poziţionate noilemagazine.

Vehiculate sunt majoritatea centrelor comerciale mari dinBucureşti, oficialii suedezi fiind extrem de activi în primajumătate a acestui an, când au discutat cu majoritateaproprietarilor de malluri, atât din Bucureşti, cât şi din ţară.

Grupul suedez profită de reducerea nivelului chiriilor practicatde proprietarii de centre comerciale şi ar putea deschide mai multemagazine de mari dimensiuni.

La nivel european, H&M concurează cu spaniolii de la Inditexîn ceea ce priveşte vânzările, dar sunt poziţionaţi pe un palier depreţuri inferior, având articole pentru persoanele cu venituri micişi medii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO