Companii

Mandatul de director general a lui Ştefan Bucătaru la Teraplast a fost prelungit cu încă un an

Autor: Laurentiu Cotu

06.05.2012, 15:24 264

Consiliul de administraţie al furnizorului de soluţii şi sisteme din domeniul instalaţiilor şi construcţiilor Teraplast Bistriţa a decis prelungirea cu încă un an a mandatului directorului general Ştefan Bucătaru.

Acesta a fost numit în funcţia de director general al Teraplast la începutul lunii mai 2011, în locul lui Florin Urîte, care s-a aflat la conducere de la listarea firmei pe Bursă în anul 2008. Ştefan Bucătaru, 46 de ani, este proprietarul companiei de consultanţă Valdster Management& Consulting, specializată în management de restructurare, care activează în sectoare precum producţia de materiale de construcţii, energie, logistică, distribuţie şi retail. Acesta a fost anterior director de investiţii la Global Finance, companie elenă de private equity.

Teraplast estimează pentru acest an o cifra de afaceri de 246,3 mil. lei (56 mil. euro), în creştere cu 17,6% faţă de anul trecut. În 2011, afacerile Teraplast au ajuns la 209,3 mil. lei (48,6 mil. euro). Evoluţia companiei din acest an se bazează pe creşterea volumului de vânzări pe principalele linii de business ale companiei (ţevi PVC, profile PVC pentru tâmplărie, produse rotoformate şi termoformate şi tâmplarie termoizolantă).

Conform estimărilor Teraplast, vânzările de profilele PVC pentru tâmplărie vor creşte în acest an cu aproximativ 40%, în special datorită dezvoltări bazei de clienţi, atât în ţară, cât şi pe pieţele învecinate, dar şi diversificări portofoliului de sisteme.

Teraplast şi-a planificat pentru acest an investiţii de circa 1 mil euro pentru lansarea în producţie a unui nou sistem de profile pentru tâmplărie. De asemenea, compania va investi în dezvoltarea unor noi produse rotoformate dar şi în menţinerea capacităţilor logistice.

Compania estimează pentru 2012 o valoare a EBITDA (profitul operaţional) de 25,17 mil. lei, faţă de 2,62 mil. lei în 2011, pe fondul menţinerii cheltuielilor totale la un nivel relativ similar celor din 2011, dar şi ca urmare a evoluţiei vânzărilor.

Începând din iulie 2008, Teraplast este listată la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul TRP, iar din aprilie 2009 compania a fost inclusă în componenţa indicelui BET-XT. Principalii acţionari ai companiei, la data de referinţă 31 decembrie 2011, sunt Dorel Goia (34,25%), SIF Banat-Crişana (11,00%), Emanoil Viciu (8,47%), alţi acţionari (46,28%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO