Companii

Margareta Mareş, antreprenoare din sectorul farmaceutic: „Este din ce în ce mai greu pentru o farmacie independentă să reziste pe piaţa din Capitală

Margareta Mareş, fondator al firmei de import şi distribuţie Mesfarma

Margareta Mareş, fondator al firmei de import şi distribuţie Mesfarma

Autor: Mirabela Tiron

14.12.2016, 00:06 897
Margareta Mareş, de profesie farmacist, cu o experienţă de 24 de ani în domeniu şi fostă şefă a distribuitorului de medicamente Euro­pharm Distribuţie,  spune că este din ce în ce mai greu pentru farmaciile independente, de cartier, să reziste pe piaţă şi că ea şi soţul ei nu au reuşit să găsească „formula magică” pentru a ţine deschisă farmacia familiei din Piaţa Progresului din Capitală.

„Soţul meu, tot de profesie farmacist, a închis anul acesta farmacia Progresul pentru că vânzările erau în scădere. Dacă farmacia nu are în spate un distribuitor de medicamente, dacă nu face parte dintr-un grup este greu să reziste pe piaţă. Concurenţa este foarte mare, plus că scăderea preţului la medicamente a adus o serie de pierderi succesive pentru businessul farmaceutic”, a declarat ea pentru ZF.

Farmacia Progresul din Bucureşti avea vânzări lunare de aproape 50.000 de euro, potrivit datelor furnizate de Margareta Mareş.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO