Companii

Marii retaileri internaţionali se uită către reţeaua de magazine Oncos, care mai numără 37 de unităţi faţă de 44 în anul intrării în insolvenţă. "12 sunt pe radarele investitorilor"

Oncos Cluj produce acum pâine şi produse de panificaţie, ouă şi carne de pui. Produsele sunt vândute atât în magazinele proprii, cât şi pe canale de distribuţie care acoperă, în principal, zona de nord a Transilvaniei.

Oncos Cluj produce acum pâine şi produse de panificaţie, ouă şi carne de pui. Produsele sunt vândute atât în magazinele proprii, cât şi pe canale de distribuţie care acoperă, în principal, zona de nord a Transilvaniei.

Autor: Cristina Roşca

19.09.2017, 00:06 764

Compania clujeană Oncos, cu activităţi în retailul alimentar şi producţia de carne de pui, panificaţie şi ouă, mai are doar 37 magazine faţă de 44 în momentul intrării în insolvenţă acum circa trei ani şi jumătate. Dintre acestea 12 sunt pe radarele investitorilor. Totuşi, businessul a revenit pe profit, iar afacerile au ajuns la 82 mil. lei în 2016, aproape duble faţă de anul intrării în insolvenţă.

Afacerea Oncos, controlată de antreprenorul Vasile Onaca, a in­trat în insolvenţă în primă­va­ra lui 2014 la cererea pro­prie, compania invocând scă­de­rea puterii de cumpărare a românilor şi lip­sa unei finanţări corespunzătoare a businessului. „La momentul deschiderii procedurii de insolvenţă compania se confrunta cu un dezechilibru financiar major, lichiditatea Oncos situându-se la cote foarte joase. Din punct de vedere operaţional, Oncos S.A. în­re­gistra pierderi continue, reflectate în majo­ra­rea datoriilor faţă de furnizori şi bugetul de stat“, spun reprezentanţii CITR, administra­to­rul judiciat al clujenilor de la Oncos în con­sorţiu cu BDO. Acum compania se află în reor­ganizare. Creditorii au aprobat planul de reor­ganizare al societăţii Oncos S.A. pentru o perioadă de 3 ani, începând cu luna iunie 2015. Planul a suferit adaptări pe parcurs, apro­bate de creditori, în urma cărora perioa­da de reorganizare a fost extinsă cu încă un an, mai spun reprezentanţii CITR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO