Companii

Marius Bucur mută opt companii din imperiul agricol Brise sub o singură umbrelă

Angelo Nicolae

Angelo Nicolae

Autor: Roana Rotaru

25.02.2016, 00:07 5574

Brise Group, unul dintre cei mai importanţi traderi locali de cereale şi fur­nizori de materii prime pentru fer­mieri, a înregistrat o cifră de afaceri de peste 1 miliard de lei în 2015, în scădere cu 25% faţă de anul precedent, pe fondul declinului preţu­ri­lor la cereale şi al cererii modeste venite din piaţa internaţională.

„Pe partea de ce­re­ale am fost influ­en­ţaţi de contextul in­ter­naţional al pieţei în anul 2015“, a de­cla­rat Angelo Nico­lae, ge­neral ma­nager pe agro­busi­ness al Brise, într-unul dintre puţinele sale interviuri acordate presei.

Grupul Brise, o afacere construită de antreprenorul Marius Bucur, a înfi­inţat în 2015 societatea pe acţiuni Asset Business Solution, care înglobează opt dintre firmele sale, respectiv cele din tra­ding de cerale şi vânzarea de materii prime, mutare care ar putea anticipa atra­gerea unui investitor străin.

„Avantajele sunt că avem o vizibi­li­ta­te mult mai bună a rezultatelor, conso­lidarea lor, cla­ri­tate mai mare în faţa fi­nan­ţatorilor pentru că băn­cile vor să vadă o ex­punere globală între com­panii. Holdingul va con­solida cifrele, va fi mai clară şi trans­pa­ren­tă si­tua­ţia“, a ex­plicat m­a­­nagerul general al Brise. Exe­cu­ti­vul nu nea­­gă posi­bi­litatea atra­­­gerii unui in­ves­ti­tor, spunând că gru­pul nu exclude par­teneriatele. „O com­pa­nie ca noi este vizibilă în piaţă şi ofer­te de cumpărare primim“, spune Ange­lo Nicolae, fără să ofere însă alte detalii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO