Companii

Marquardt: Pana in 2008 vom ajunge la 100 mil. euro

11.10.2006, 18:01 64

Compania germana Marquardt Schaltsysteme SCS, producator de sisteme electromecanice si electrice pentru schimbatoare destinate industriei de auto, a anuntat ca fabrica de la Sibiu va functiona la capacitate maxima incepand cu 2008, moment in care subsidiara din Sibiu va genera o cifra de afaceri realizata in Romania de aproximativ 100 de milioane de euro.
Compania germana produce la Sibiu sisteme de autorizare sofer, console de control si console pentru schimbatoare pentru domeniul automotive, iar pana in acest moment produsele realizate la Sibiu au fost transferate din Germania.
"Incepand de anul viitor, vom introduce noi produse direct in Sibiu. Principala noastra piata de desfacere este cea germana, insa pe viitor intentionam sa ne gasim noi clienti pe pietele est-europene", a declarat pentru ZF Transilvania Bernd Eriedrich, general manager al Marquardt Schaltsysteme SCS.
Principalii clienti ai Marquardt Schaltsysteme sunt companii internationale din domeniul auto precum BMW, Volkswagen, Audi, Daimler Chrysler si Porsche.
Potrivit acestuia, pana in 2008 investitiile totale in constructii si echipamente se vor cifra la aproximativ 20 de milioane de euro. Fabrica are o suprafata totala de 6.000 de metri patrati, investitia in cladire fiind de aproximativ 8 milioane de euro.
Marquardt Romania va angaja pana la sfarsitul lui 2007 peste 200 de persoane, numarul salariatilor urmand sa ajunga la 500 pana in 2008.
Pe plan mondial, grupul Marquardt are subsidiare in Tunisia, Franta, Spania, Elvetia, India, China si incepand de anul acesta, in Romania. Afacerea a fost demarata de fratii Johannes si Johannes Marquardt, in 1925.
Grupul a inregistrat o cifra de afaceri anuala de aproximativ 323 de milioane de euro in 2004, iar in aceeasi perioada numarul de angajati era de aproximativ 3.200 de oameni din care 2.000 in Germania.
Potrivit Agentiei Romane pentru Investitii Straine, nivelul investitiilor straine directe pe care Romania le va atrage in acest an se va ridica la aproximativ 10 miliarde de euro, aceasta valoare fiind cea mai mare pe care Romania a inregistrat-o in ultimii 16 ani.
Domeniul care va atrage cele mai multe investitii straine va fi, ca si in anul 2005, cel al componentelor pentru industria auto. Judetul Sibiu a atras in ultimii ani investitii importante pe domeniul automotive, unii dintre cei mai mari producatori de componente auto deschizandu-si puncte de productie in zona.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO