Companii

Maschio-Gaspardo se extinde

24.05.2006, 00:00 37

Filiala din Romania a producatorului italian de masini agricole Maschio-Gaspardo va derula anul acesta o investitie de 2 mil. euro in dezvoltarea capacitatilor de productie pentru fabrica din Chisineu-Cris, judetul Arad cu inca 1.800 mp. Potrivit conducerii companiei, in urma acestei investitii volumul de productie al fabricii va creste cu aproximativ 20-25%.

"Decizia de a mari capacitatile de productie prin extinderea halei existente a venit ca urmare a faptului ca a crescut cererea atat pe piata interna, cat si pe cea externa. Cu productia actuala pe care o realizam in Romania nu mai faceam fata cererilor", a declarat Mirco Maschio, administratorul Maschio-Gaspardo Romania. Pana in acest moment in fabrica din judetul Arad s-au investit peste 5 mil. euro in extinderea capacitatilor de productie. Compania a anuntat incheierea exercitiului financiar 2005 cu o cifra de afaceri de 7 mil. euro, in crestere cu 40% fata de 2004. "Ne propunem pentru 2006 depasirea cifrei de afaceri din 2005 prin dezvoltarea atat a pietei interne, cat si a celei externe", a precizat Maschio.

Maschio-Gaspardo detine in Romania capacitati de productie de circa 60.000 de metri patrati si un numar de peste 100 de angajati. Grupul italian este prezent pe piata romaneasca din 2002, dar productia a fost demarata in 2003 printr-o investitie de peste 2 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO