Companii

Massimo Moratti, patronul Internazionale Milano, este băgat în România în cea mai fierbinte afacere a momentului

Massimo Moratti, patronul Internazionale Milano, are în România proiecte eoliene de 160 MW

Autor: Carol Dan - Mediafax

01.06.2011, 17:51 6785

Compania italiană Saras, deţinută de familia Moratti şi condusă depatronul clubului de fotbal Internazionale Milano, Massimo Moratti,are în dezvoltare în Dobrogea proiecte de producţie a energiei înturbine eoliene de aproximativ 160 MW, au declarat pentru MEDIAFAXsurse din piaţa energiei.

Investiţiile în parcurile eoliane pot ajunge la 1,5-1,7 milioaneeuro pe MW, astfel că pentru construcţia unor capacităţi de 160 MWcosturile ar putea depăşi 270 milioane de euro.

Massimo Moratti este fiul lui Angelo Moratti, fondatorul companieiSaras.

Compania italiană Saras deţine 15% din capacitatea de rafinare apetrolului din Italia şi are activităţi şi în sectorul gazuluinatural lichefiat.

De asemenea, Saras deţine capacităţi de producţie a energieielectrice care livrează o cantitate de 4 TWh pe an, echivalentul a7% din producţia anuală a României, precum şi fabrici de producţiea biodieselului, cu o capacitate de 200.000 de tone.

Moratti s-a întâlnit miercuri la, Palatul Cotroceni, cupreşedintele Traian Băsescu, care i-a mulţumit pentru investiţiilecompaniei în România.

"Vă mulţumesc foarte mult pentru investiţiile pe care le faceţi înRomânia. Suntem foarte impresionaţi de ce faceţi în domeniulenergiei electrice şi sperăm că vă veţi extinde afacerile", a spusBăsescu.

Moratti a afirmat că va continua investiţiile în domeniulelectricităţii, dar şi că va activa în domeniul organizaţiilornon-profit, pentru copii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO