Companii

MDRT a scos la licitaţie drumurile locale din Olt şi Argeş, pentru peste 130 mil. euro

MDRT a scos la licitaţie drumurile locale din Olt şi Argeş, pentru peste 130 mil. euro

Autor: Andreea Mioara Neferu

12.05.2011, 10:52 503

Ministerul Dezvoltării Regionaleşi Turismului (MDRT) a scos la licitaţie un nou pachet pentrumodernizarea şi reabilitarea a peste 533 de kilometri de drumurijudeţene şi de interes locale din judeţele Olt şi Argeş, valoareaestimată a lucrărilor fiind de 556,9 milioane de lei (circa 136,3milioane de euro), fără TVA.

Proiectele fac parte din ProgramulNaţional de Dezvoltare a Infrastructurii, cu o valoare totală de3,3 mld. euro, care include, pe lângă asfaltarea şi modernizarea a10.000 de kilometri de drumuri judeţene şi locale, şi modernizareasatului românesc şi realizarea sistemului de canalizare, epurare aapelor uzate şi alimentare cu apă a localităţilor.

Ceea ce deosebeşte acestelicitaţii de unele obişnuite pentru dezvoltarea infrastructuriieste faptul că finanţarea lucrărilor se va face iniţial de cătreconstructori, urmând ca din 2013 guvernele viitoare să achitevaloarea lucrărilor, pe măsură ce vor fi finalizate.

MDRT a scos până acum la licitaţie12 pachete, din totalul de 20.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO