Companii

Medicii stomatologi fac un business de 100 de milioane de euro

Medicii stomatologi fac un business de 100 de milioane de...

Autor: Ioana David

22.09.2014, 00:07 621

Serviciile stomatologice formează un business de 100 mil. euro, care a cres­cut cu 40% în timpul crizei, dar care este extrem de fragmentat, cu peste 3.700 de companii, doar trei reuşind să aibă o cifră de afaceri de peste 1 mil. euro.

Afacerile companiilor din acest do­meniu au de­păşit pragul de 100 mil. euro anul trecut, de la 78 mil. euro în 2008, anul premergător crizei finan­ciare, arată datele Registrului Co­mer­ţului, acestea fiind primele informaţii despre valoarea serviciilor stoma­to­logice din România.

„Majoritatea cabinetelor dentare sunt gestionate chiar de medici, care sunt nevoiţi să îşi împartă atenţia între rea­lizarea actului medical şi ad­mi­nistrarea aspectelor legate de bu­siness. (…) Piaţa stomatologică are un foarte mare potenţial de dezvoltare“, spune Oana Taban, di­rec­­torul general al Dent Estet, cel mai mare ju­că­tor de pe piaţa de servicii stomatologice.

Cifra de afaceri medie a unei com­panii de servicii stomatologice a fost de 30.000 de euro anul trecut, în creştere cu 30% comparativ cu 2008.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- evoluţia pieţei de servicii stomatologice în criză, preţuri medii pentru serviciile de bază 

- companiile care au depăşit pragul de 1 mil euro ; detalii despre cele mai mari trei companii din domeniu 

- afacerile cumulate ale primelor cinci companii de pe piaţa de servicii stomatologice , ponderea lor în ansamblul pieţei 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO