Companii

Tranzacţiile din ultimii ani de pe piaţa serviciilor medicale private au adus sute de mii de euro unor medici care lucrează la stat

Tranzacţiile din ultimii ani de pe piaţa serviciilor...

Autor: Mirabela Tiron

28.01.2017, 22:30 1322
Tranzacţiile  din ultimii doi ani de pe piaţa serviciilor medicale private au adus sute de mii de euro unor medici care lucrează la stat, inclusiv ca şefi de secţie şi chiar manageri de spitale judeţene şi care au reuşit să dezvolte şi propriile clinici private.
 
„Am fondat Polimed cu mult înainte să fiu mana­ger de spital de stat, anul acesta împli­nim 20 de ani de activitate.
 
Nu a existat o incompatibilitate, deşi au fost speculaţii, pentru că în perioada în care am fost mana­ger al spitalului din Târgovişte, între 2010 şi 2012, soţul meu s-a ocupat de dez­voltarea Polimed“, a spus pentru ZF La­vi­­­­nia Io­nescu, me­dicul care a vândut recent 80% din compania Almina Trading către MedLife, liderul pieţei de ser­vicii me­dicale private.
 
Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică. Acţionarii Almina Trading sunt Lavinia Roxana Ionescu şi soţul ei Sorin Gabriel Ionescu, care au dezvoltat centrele medicale Polimed din Dâmboviţa şi Ilfov, cu afaceri de 4,9 milioane de lei şi un profit de 383.000 de lei în 2015.
 
Lavinia Ionescu a ocupat timp de doi ani şi poziţia de manager al spitalului judeţean Târgovişte, în perioada 2010-2012, iar în prezent lucrează ca medic primar pe boli infecţioase în cadrul spitalului de stat.  În toamna trecută ea s-a aflat pe listele PNL pentru un loc în Camera Deputaţilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO