Companii

Medicover a raportat afaceri de 73,8 milioane de euro anul trecut, plus 19,6%

Medicover a raportat afaceri de 73,8 milioane de euro...

Autor: Mirabela Tiron

09.02.2018, 14:35 176

Medicover, unul din cei mai mari jucători de pe piaţa de servicii medicale private, şi-a crescut veniturile în anul 2017 cu 19,6% până la 73,8 milioane euro, faţă de valoarea de 61,7 milioane euro raportată în 2016. La nivel de venituri, Medicover România se află pe poziţia trei în cadrul grupului, după Germania şi Polonia, cu o pondere de 12,7%.

„În anul 2017 am continuat să ne dezvoltam şi ne-am atins obiectivele. Achiziţia Iowemed, reţea medicală de vârf din judeţul Constanţa, a reprezentat un pas strategic important, fiind completat de investiţiile noastre continue pentru a oferi servicii medicale integrate, de cea mai înaltă calitate pacienţilor noştri”, a declarat Adrian Peake, director general Medicover România. „Creşterea economică a ţării şi a pieţei forţei de muncă se reflectă în beneficiile medicale oferite de angajatori şi susţine accesul persoanelor la servicii medicale de calitate”, a adăugat Peake.

"Rezultatele excelente înregistrate de grup ne dau încredere că suntem pe drumul cel bun şi în România. Inaugurarea de anul trecut, la Bucureşti, a primului Departament de Histopatologie Digitală din sud-estul Europei şi creşterea numărului de centre de recoltare, ajungand la o acoperire teritoriala de 75%, se numără printre factorii care au determinat creşterea business-ului nostru local si ne-au reconfirmat poziţia de lider în inovaţie”, a declarat Laurenţiu Luca, Director General Synevo România.

Medicover, companie cu capital suedez listată la Bursa din Stockholm, a prezentat raportul financiar interimar pentru anul 2017. Compania, prezentă în România prin centrele Medicover şi laboratoarele Synevo, a afişat o creştere a veniturilor globale de 16,7% comparativ cu anul 2016, până la 580,2 milioane euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO