Companii

MedLife, afaceri de 374 mil. lei în primul semestru cu un profit de 6 milioane de lei

MedLife, afaceri de 374 mil. lei în primul semestru cu...

Autor: Roxana Rosu

10.08.2018, 00:08 656
MedLife (M), singura reţea de sănătate listată la Bursa de la Bucureşti, a înregistrat în primul semestru afaceri de 374 milioane de lei la nivel de grup, plus 24% faţă de aceeaşi perioadă din 2017, în timp ce profitul net s-a diminuat cu 5%, la 6 mil. lei.

Creşterea afacerilor s-a datorat evoluţiei ascendente pe toate liniile de business ale grupului, cu preponderenţă în clinici, spitale, farmacii şi laboratoare, precum şi achiziţiilor finalizate în 2017 şi 2018.

În primul semestru din 2018, MedLife a achiziţionat trei operatori medicali, respectiv clinicile şi spitalul Polisano (integral), Ghencea Medical Center (90% din capitalul social) şi Solomed Group (80% din capitalul social).

„Achiziţia Polisano a adăugat valoare grupului, atât din punct de vedere strategic, cât şi din punctul de vedere al rentabilităţii. Mai mult decât atât, complexitatea cazurilor medicale rezolvate în spitalul Polisano, dar şi echipa de medici specialişti aduc un plus de valoare sistemului nostru medical“, spune Mihai Marcu, preşedintele executiv al MedLife, companie cu o capitalizare de 664 milioane de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO