Companii

MedLife şi-a recrutat şef regional de la BCR. George Muscoiu, al treilea manager care lasă bankingul pentru serviciile medicale private

MedLife şi-a recrutat şef regional de la BCR. George Muscoiu, al treilea manager care lasă bankingul pentru serviciile medicale private

Autor: Ioana David

20.03.2012, 00:06 3583

Operatorul de servicii medicale pri­vate MedLife, controlat de familia Marcu, l-a recrutat pe George Muscoiu, 33 de ani, pentru poziţia de manager regional începând din luna martie, el fiind respon­sabil de coordonarea activităţii com­paniei în zonele Braşov şi Sfântu Gheorghe.

Anterior, el a fost coordonator regional pe segmentul de microîntre­prin­deri, pe re­giunea Bucu­reşti, la Banca Comercială Ro­mână. De asemenea, a lucrat pe poziţii de management şi în cadrul unor bănci precum Unicredit Ţiriac Bank, Volksbank, OTP Bank, mare parte a activităţilor fiind desfă­şu­rate în Braşov.

Muscoiu este absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii Transilvania din Braşov şi are şi un MBA în cadrul aceleiaşi facultăţi. MedLife a avut anul trecut un rulaj de aproape 50 mil. euro, iar din acţionariat mai fac parte IFC şi SGAM, cu pachete minoritare.

Un oraş important pe harta operatorilor de servicii medicale private

MedLife a intrat pe piaţa din Braşov în 2010, când a preluat 80% din Policlinica de Diagnostic Rapid SRL. Anul trecut a in­ves­tit în dezvoltarea unui spital, dar a făcut şi o altă achiziţie, respectiv preluarea întregului pa­chet de acţiuni la maternitatea Eva. Com­pania a anunţat că în intervalul celor doi ani a investit peste 13 mil. euro la Braşov.

"În ultima perioadă am investit masiv în Braşov atât în achiziţii, cât şi în dezvoltare, această zonă devenind pentru MedLife al doilea centru important în medicina privată, după Bucureşti. Având în vedere potenţialul de dezvoltare, dar şi gama completă de servicii pe care o acoperim în regiunea de centru şi vest a ţării (...) s-a impus o poziţie de management strategic", a declarat Mihai Marcu, preşedinte al MedLife. În Sfântu Gheorghe, compania are un laborator.

În Braşov, MedLife se mai "întâlneşte" cu spitalul firmei Icco, dar şi cu Spitalul Sf. Con­stantin. Teo Health, firma care ope­rează spitalul Sf. Constantin, este deţinută de Mihai Miron (care controlează distribui­torul şi retailerul Ropharma), Firu Floriean (fost vicepreşedinte al SIF Transilvania) şi Teo­do­rescu Constantin. Spitalul Sf. Con­stantin face parte dintr-un campus medical, o parte din acest campus fiind dezvoltat în parte­ne­riat cu operatorul de servicii medicale pri­vate Regina Maria, controlat de fon­dul de in­vestiţii Advent Internaţional. Tot la Bra­şov operează şi clinicile Hiperdia (spe­cia­lizate pe imagistică) sau clinica Medo.

Din banking în healthcare

MedLife nu este însă singurul operator care a găsit în banking oameni pe care să-i aducă în echipa proprie. La început anului, rivalii de la Regina Maria, companie controlată de fondul de investiţii Advent Inter­naţional, au anunţat că l-au recrutat pe Ionuţ Pătrăhău, 41 de ani, în poziţia de CEO. Pătrăhău a venit cu o experienţă de zece ani în domeniul bancar, ultima poziţie ocupată fiind cea de director general adjunct al Băncii Transilvania.

Astfel, în noiembrie 2002 Ionuţ Pătră­hău devenea vicepreşedinte, coordo­na­tor al Di­viziei Corporate & Commercial Banking în Banca Transilvania, ajungând direc­tor ge­ne­ral adjunct (vicepreşedinte) şi membru în con­siliul de administraţie al băncii. La înce­­putul anului 2009 se "despărţea" de Banca Tran­silvania alegând domeniul consul­tanţei. După acest moment a derulat şi investiţii proprii.

Bancherul care a făcut însă primul pas către healthcare a fost Fady Chreih.

În 2010 Fady Chreih, director al Diviziei pentru Medici din cadrul Băncii Transil­va­nia, a renunţat la funcţia deţinută, iar ulte­rior a început să lucreze la Regina Maria. În prezent, Chreih este director executiv.

Piaţa serviciilor medicale private este esti­mată la jumătate de miliard de euro, iar cei mai mari jucători sunt MedLife, Medi­co­ ver, Sanador, Regina Maria, Gral şi alţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO