Companii

Medsana merge spre afaceri de 12,5 mil. euro

Medsana merge spre afaceri de 12,5 mil. euro

Vassilis Chaniotis, director general al Medsana: Renuntarea la contractele de servicii medicale nu a fost semnificativa comparativ cu alte perioade

05.01.2009, 17:30 83

Operatorul de servicii medicale Medsana mizeaza in acest an pe o cifra de afaceri de 12,5 mil. euro, in crestere cu 25% comparativ cu nivelul din 2008 si un nivel al EBITDA (profit operational) de 1 mil. euro.

"Anul 2008 a fost un an in care piata serviciilor medicale private s-a consolidat, inregistrandu-se o crestere de circa 30%. Medsana a inregistrat in termeni de cifra de afaceri o crestere importanta, cresterea profitului insa a fost mai redusa, avand in vedere costurile majorate cu bugetul de salarii. Cifra de afaceri estimata pentru 2008 este de aproximativ 10 mil. euro, la un nivel al EBITDA de 750.000 de euro", a spus Vassilis Chaniotis, director general al Medsana Bucharest Medical Center.
El a precizat ca rezultatele din acest an pot "fluctua considerabil" avand in vedere efectele crizei internationale si eventuala depreciere a leului. Pe de alta parte printre factorii cu un impact pozitiv asupra cifrelor din 2009 se numara operarea la capacitate maxima a clinicii din Ploiesti, deschiderea unei noi unitati in Bucuresti, precum si lansarea de noi departamente in centrele existente.
Medsana se numara printre companiile care au anuntat in 2007 planuri de investitii intr-un spital de mari dimensiuni pe piata locala tinand cont de potentialul mare de dezvoltare pe care il are sectorul. In legatura cu acest proiect seful Medsana a spus ca "in prezent s-a materializat studiul de fezabilitate pentru proiectul de spital", in timp ce achizitionarea terenului s-a amanat pana in primavara acestui an, "avand in vedere fluctuatia favorabila pentru noi a pretului de achizitie". 
"Am planificat pentru anul 2009 un buget de 1,5 mil. euro pentru extinderea printr-un nou centru in segmentul de servicii medicale de diagnostic (de tip ambulatoriu) si un buget mult mai consistent (ce este deja aprobat), pentru realizarea proiectului de spital cu 150 de paturi", a continuat Chaniotis.
Grupul din care Medsana face parte opereaza mai multe spitale in Grecia si Germania. Seful Medsana spune ca, uitandu-se pe aceste piete, sectorul medical privat este cel mai putin afectat de criza financiara.
"Insa ar fi nerealist sa nu luam in calcul efectele nefavorabile ale unei asemenea crize internationale, mai ales in ceea ce priveste segmentul serviciilor medicale de lux, precum si segmentul corporatist (serviciile de tip abonament). Companiile vor incerca sa reduca cheltuielile in general, iar beneficiile extrasalariale, cum sunt serviciile de tip abonament la o clinica privata, nu vor fi o exceptie", a explicat Chaniotis.
In prezent segmentul corporate are o pondere de 50% in cifra de afaceri a Medsana.
"Renuntarea la contractele de servicii medicale nu a fost semnificativa comparabil cu alte perioade din an. O parte din clienti s-au interesat de o reducere a tarifului contractului, dar in final au optat pentru o varianta cu mai putine servicii si beneficii a pachetului de abonament", a continuat seful Medsana.  
Piata serviciilor medicale private, estimata la peste 350 mil. euro, este disputata de jucatori precum MedLife, Medicover, Romar, Medcenter, Centrul Medical Unirea, Gral, Euromedic, Sanador, Medsana.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO