ZF 24

Mega Image a acoperit Bucureştiul cu 430 de magazine, două pe kilometru pătrat

Autor: Cristina Roşca

17.01.2018, 00:07 21502

Retailerul belgian Mega Image controlează 5% din magazinele din Bu­cureşti şi 20% din banii chel­tu­iţi de consumatori sunt pentru mân­ca­re şi bunuri de larg con­sum, arată calcule­le ZF pe ba­za datelor existente.

Lanţul de super­mar­­­keturi şi ma­ga­zi­ne de proximitate Mega Image deţine doar în Bu­­cureşti 430 dintre ce­le aproa­pe 600 de uni­tăţi, aco­perind ast­fel toa­te car­­tierele dor­mi­tor, zo­ne­le de birouri şi chiar şi dez­voltările rezi­den­ţiale noi. La o supra­fa­ţă de 230 kilo­metri pătraţi, Mega Image are în medie două ma­ga­zine per kilo­metru pătrat, conform unor calcule jurnalistice efectuate de ZF.

Retailerul care a devenit cel mai im­portant chiriaş de la parterul blo­cu­rilor din Capitală are în medie două ma­gazine pe kilometru pătrat. Există însă zone unde există 4-5 unităţi pe câteva sute de metri pătraţi.

„Pe piaţa din Bucu­reşti avem o cotă de piaţă de peste 20%. Oraşul se dezvol­tă şi noi creştem odată cu el. Vorbesc despre Bu­cu­reşti şi Ilfov, zona ex­tinsă a Bucureştiului cum o numim noi. Mer­gem şi în zone rezi­­den­ţiale, şi în clă­diri de bi­rouri, şi în ca­drul pro­iec­telor imo­biliare noi“, spu­nea la finalul anului tre­cut Vassilis Stavrou, di­rec­­to­rul general al Mega Image, într-un interviu acordat ZF.

Mega Image are afaceri anuale de circa 1 mld. euro, din care circa 80% în Bucureşti, conform estimărilor ZF.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO