Companii

Mega Image înfige steagul în centrul Capitalei, într-unul dintre magazinele simbol

Foto: Octav Ganea

Foto: Octav Ganea

Autor: Cristina Roşca, Cristi Moga

23.10.2014, 00:07 5222

Reţeaua belgiană de supermarketuri Mega Image este la un pas de a se instala în inima Capitalei, în spa­ţiul ocupat anterior de unul dintre sim­bolurile retailului din perioada comunistă, magazinul Eva de pe bule­vardul Magheru, potrivit unor surse din piaţa de retail.

Magazinul Eva făcea parte înainte de ‘89 din grupul „destinaţiilor de shopping“ ale Bucureştiului, alături de magaziul Unirea, Cocor, maga­zinul Bucureşti, magazinul Vic­toria, Vulturul de mare, magazinul Obor şi magazinul Adam.

Spaţiul unde Mega Image îşi va instala rafturile de legume, fructe şi dulciuri este deţinut de fondul grec de investiţii BlueHouse, unul dintre proprietarii turnurilor City Gate din Piaţa Presei.

WikiZF: Profilul companiei Mega Image

Grecii au cumpărat spaţiul în 2007, însă nu au avut noroc de chiriaşi stabili, retaileri ca Diverta sau Mo­lecu-F încercându-şi norocul însă renunţând din cauza chiriilor mari sau a vânzărilor sub estimări. Spaţiul de 1.600 mp închiriabili a stat astfel o lungă perioadă gol, aşteptând un nou chiriaş. La o chirie medie de 15-20 euro/mp, Mega Image ar putea plăti pen­tru spaţiul de la Eva între 22.500 şi 30.000 de euro lunar, potrivit estimărilor ZF.

Mega Image se va instala în inima Bucureştiului, într-o zonă „pestriţă“, populată de librării, magazine de accesorii, farmacii şi covrigării. Pe ace­eaşi arteră, ceva mai jos, înspre Uni­versitate, se mai află un alt magazin al Mega Image.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO