Companii

Mega Image şi Carrefour au deschis 7 magazine în mai puţin de trei luni

Mega Image şi Carrefour au deschis 7 magazine în mai puţin de trei luni

Autor: Cristina Roşca

16.03.2011, 23:55 131

Mega Image şi Carrefour sunt cei mai activi jucători de pesegmentul supermarketurilor, după ce au deschis cinci, respectivdouă magazine de la începutul anului, iar planurile celor douăreţele nu se opresc aici.
Retailerul francez Carrefour a deschis astăzi la Ploieşti al 34-leasupermarket din România. Carrefour Mar­ket din centrul comercialBig Sud va fi al doilea supermarket din Ploieşti al Carrefour, dupăcel din centrul comercial Winmarkt Grand Center, deschis îndecembrie 2009. Noul supermarket va avea o suprafaţă de aproximativ600 de metri pătraţi şi va oferi spre vânzare 4.800 de produse,dintre care peste 1.000 de articole marca proprie Carrefour.Reprezentanţii Carrefour nu au precizat valoarea investiţiei înacest magazin, însă potrivit ultimelor date deţi­nute de ZF aceastase situează în jurul a 1,5 mil. euro.

Francezii, care mai activează şi pe segmentul hipermarketurilor, audeschis în luna februarie un supermarket în Târgovişte. În România,grupul Carrefour, care anul trecut a obţinut pe piaţa localăafaceri de 1,13 mld. euro, în scădere cu 0,4% faţă de anulanterior, operează 34 de supermarketuri şi 23 dehipermarketuri.
Mega Image, cel mai extins lanţ de supermarketuri din România, adeschis ieri în localitatea Afumaţi al cincilea magazin din acestan, după cele din Bolintin Vale şi Piteşti în ianuarie şi alte douădin Bucureşti - Pipera şi Charles de Gaulle - din februarie. Întotal, retailerul controlat de grupul belgian Delhaize deţine 77 demagazine în România, dintre care 65 în Bucureşti, fiind de departecel mai extins din Capitală, urmat de Billa cu şase magazine din 56în total. Gmarket deţine trei spaţii în Capitală din şase în total,Carrefour şase din 34, iar Interex niciunul dintr-un total de12.

Retailerul Mega Image deţine pe piaţa locală supermarketurile MegaImage, magazinele de tip discount Red Market şi magazine deproximitate Shop&Go, toate acestea fiind contorizate în totalulde 77. Belgienii au obţinut în 2010 în România venituri deaproximativ un miliard de lei (238 mil. euro), valoare ce includeTVA, în creştere de la 612 mil. lei (144 mil. euro) în 2009. "Vommai deschide un magazin în luna aprilie însă nu pot să vă dau maimulte detalii", a declarat pentru ZF Raluca Pavel, marketingmanager în cadrul Mega Image. Reprezentanţii Carrefour afirmă larândul lor că vor continua expansiunea pe segmentulsupermarketurilor, însă nu oferă date despre numărul acestora,amplasarea lor sau valoarea investiţiilor. Ei anunţă însă că vordeschide în 2011 două hipermarketuri - Carrefour Colosseum şiCarrefour Botoşani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO