Companii

Mega Image sparge gheaţa în 2012 cu trei magazine

Mega Image sparge gheaţa în 2012 cu trei magazine

Autor: Cristina Rosca

10.01.2012, 00:05 1671

Retailerul belgian Mega Image, care deţine supermarketurile cu acelaşi nume şi magazinele de proximitate Shop & Go, va deschide trei noi magazine în capitală la începutul acestui an.

Astfel, retailerul a început deja amenajarea unităţilor Mega Image de pe şoseaua Ştefan cel Mare şi din zona Pipera. De asemenea, oficialii companiei au anunţat anterior că în luna ianuarie vor deschide magazinul Mega Image din Plaza România care va înlocui supermarketul G'Market.

În luna decembrie Mega Image a primit aprobarea de la Consiliul Concurenţei să preia ultimele trei magazine ale turcilor de la G'Market, care au ieşit de pe piaţă. Magazinele din zona Obor şi din Bucureşti Mall au fost deja transformate în magazine Mega Image.

Magazinul de pe şoseaua Ştefan cel Mare, aflat într-un stadiu avansat de amenajare, va fi cel de-al şaselea deschis de retailer pe această arteră care măsoară mai puţin de doi kilometri. Nici pe aceeaşi stradă şi nici în imediata apropiere nu există măcar un magazin al competitorilor de la Billa, Profi sau Carrefour.

Mega Image este astfel primul retailer modern care "sparge gheaţa" şi începe să deschidă magazine în 2012. Belgienii nu au anunţat câte magazine au în plan să deschidă în acest an şi nici bugetul aferent investiţiilor, însă din experienţa ultimilor ani retailerul mizează pe o expansiune rapidă.

Doar anul trecut Mega Image a deschis 33 de magazine, în principal în zona Capitalei şi în judeţul Ilfov. Mega Image este cel mai extins lanţ de supermarketuri din Bucureşti, cu peste 75 de magazine.

Retailerul, parte a Delhaize Group, deţine în total 105 unităţi la nivel naţional şi este astfel a patra cea mai extinsă reţea din retailul modern din România, după Profi (108), Penny Market (128) şi Lidl (129). Mega Image a avut în 2010 afaceri de peste 883 mil. lei (210 milioane de euro), în creştere cu aproape 45% faţă de 2009. Până în prezent compania nu a anunţat rezultatele sau estimările pentru 2011.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO