Companii

Mesajul unui antreprenor: „Cu 100.000 de euro mai bine cumperi un tractor, nu o maşină de lux“

Mesajul unui antreprenor: „Cu 100.000 de euro mai bine...

Autor: Bogdan Alecu

08.04.2016, 00:07 7587

Oamenii de afaceri care deţin fonduri mai bine ar investi în echipamente care să susţină businessul şi mai ales producţia, decât să se grăbească să cumpere maşini de lux, este de părere Heinrich Stein, preşedintele consiliului de administraţie al AgroConcept, importatorul utilajelor agricole New Holland pe piaţa locală. Stein a trecut de la importul auto la agrobusiness.

Nu este neapărat mai uşor să vinzi un tractor de 100.000 de euro decât un Maserati de 100.000 de euro, dar mult mai mulţumitor deoarece tractorul acela produce ceva, face bani. „Este mult mai mulţumitor să vinzi un tractor decât un Maserati de 100.000 de euro deoarece acel tractor produce efectiv ceva, face bani. Vânzarea de tractoare

este mai uşoară decât cea de maşini de oarece reprezintă un proces B2B, unde te poţi concentra mai bine asupra clienţilor“, a spus Heinrich Stein. 

Familia Stein a deţinut până în 2011 compania AutoItalia, impor ta torul mărcilor grupului Fiat pe piaţa locală, pe care au vândut-o israelienilor de la Mediterranean Car Agency. Acum aceştia au revenit încomerţ prin preluarea importurilor utilajelor New Holland în toamna anului trecut. Compania are în plan investiţii de 20 mil. euro în construcţia a 12 centre la nivel naţional, dintre care şase sunt deja funcţionale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO